Пандемията от коронавирус създава предпоставка за влошаване симптомите на мигрена при много хора. С оглед на това в следващите редове ще дадем съвети как да вземете контрола над болката във ваши ръце.

Спазване на установен график за хранене и сън

Внезапните промени в начина на живот, породени от идването на коронавируса, са предразполагащ фактор за отключване на мигренозна атака. Знаейки това, трябва да се постараете да внесете ред в хаоса. Хранете се, лягайте и ставайте по едно и също време всеки ден. Тялото обича точността и ще ви се отблагодари подобаващо.

Управление на стреса – важна крачка за справяне с пристъпите на мигрена в условия на коронавирус

Финансовата несигурност и страхът от разболяване през пандемията доведоха до повишаване на стресовите нива в организма. Силното нервно напрежение, на свой ред, е рисков фактор за отключване на мигренозен пристъп. Като имате предвид това, е важно да направите всичко по силите си да намалите стреса. Можете да се доверите на стари практики като техники за дълбоко дишане, медитиране, слушане на успокояваща музика. А можете да заложите и на някои нови антистрес приложения като Insight Timer, Smiling Mind, Stop, Breathe & Think и UCLA Mindful.

Спортуване или поддържане на добра двигателна активност

Спортуването носи само ползи. Освен че закалява тялото и ни поддържа във форма, то подобрява здравето. За да се уверите в последното и да наложите контрол над мигрената в тези изпълнени с предизвикателства времена, просто тренирайте. Редовните упражнения намаляват стреса и тревожността и така помагат за профилактика на мигренозните пристъпи. В случай че не сте спортна натура, се постарайте да поддържате висока двигателна активност. Ходете повече пеш, качвайте се по стълбите вместо да се возите в асансьор, танцувайте… С две думи – живейте активно.

Полезна храна

Както е добре известно, храната може да бъде лекарство или отрова. Отнесено към хората с мигрена, това означава, че има храни, които помагат за овладяване на мигрената и такива, които я провокират. Преразгледайте менюто си и заложете на полезни храни, за да намалите честотата и тежестта на мигренозните пристъпи.

Изпитан природен продукт срещу мигрена по време на пандемията от коронавирус

Все повече специалисти препоръчват на своите пациенти да овладеят мигрената в условия на коронавирус с помощта на Мигренон/Migrenon®. Това е изцяло природен продукт, който по напълно естествен начин стопира мигренозната болка, разрежда пристъпите и намалява тяхната интензивност. Благотворният ефект на продукта се дължи на активното вещество партенолид. То е извлечено от лековитата билка Моминска вратига (Tanacetum parthenium), известна от незапомнени времена със свойството си да овладява мигрена.

Ефективността на продукта е усилена от иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която позволява по-бързо и цялосто усвояване на партенолида. Дозировката е по 1 Solucaps до 3 пъти дневно, след хранене. Безспорно предимство е възможността за увеличаване на дозата. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием.

Продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Може да се намери в аптеките или да се поръча от комфорта на дома през сайта на магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This