Консумацията на полезни храни при мигрена е една от важните стъпки, която да предприемете, за да овладеете болезненото главоболие. Някои храни предизвикват мигренозни атаки, а други спомагат за облекчаване на мигренозното главоболие. Обновете дневното си меню, като включите следващите храни, за да ограничите честите пристъпи на главоболие.

Полезни храни при мигрена – вижте четирите най-ефективни

Сьомга

Сьомгата е една от най-полезните видове риби по няколко причини. Богата е на омега-3 мастни киселини, има балансиран профил на омега-3-6-9 мастни киселини и високо съдържание на минерали и витамини от група B. Консумирана 2-3 пъти седмично, сьомгата действа противовъзпалително, регулира кръвното налягане, прочиства артериите и намалява честотата и силата на мигренозните атаки.

Черен шоколад

Тъмният шоколад съдържа високо количество магнезий, наричан още „успокояващия минерал“. Той е и най-използваният минерал за овладяване на мигренозни пристъпи. Черният шоколад със съдържание на поне 70% какао е най-богатият източник на магнезий. При мигрена, консумирайте черен шоколад с повишено внимание. При някои страдащи, шоколадът може да отключи мигренозни прояви!

Смокини – вкусните плодове са доказано полезни храни при мигрена

Калий, в комбинация с други електролити, помага на тялото при борба с протичащо възпаление. Електролитите са особено полезни срещу дехидратация – един от основните провокиращи фактори за поява на мигренозно главоболие. Трудно е да се набави необходимата дневна доза калий и за това се препоръчва хората с мигрена да консумират смокини. Вкусните плодове имат много богато съдържание на полезния елемент калий. Ако имате непоносимост към тирамин – консумирайте само пресни смокини.

Черен дроб и сърце

Месото от органи не е по вкуса на всеки, но консумацията му има огромни позитиви при облекчаване на мигренозната болка. Месото от сърце и черен дроб съдържа богато разнообразие от минерали и витамини, включително витамин B12 и витамин A, с изразени противовъзпалителни свойства. Месото от сърце има и високо съдържание на Коензим Q10. Проучвания показват, че хората, които включват в ежедневното си меню споменатия коензим, отчитат намаляване на честотата на пристъпите на мигрена.

Още един природен лек с удивителен ефект срещу мигрена

Тежкото главоболие може да бъде овладяно като се избягват провокиращите фактори, води се природосъобразен начин на живот и се приема Мигренон/Migrenon®.

Мигренон е природен продукт №1 за борба с мигрената, препоръчван от специалистите у нас. Мигренон съдържа партенолид, извлечен от лечебната билка Моминска вратига. Партенолид е най-използваното и ефикасно средство за облекчаване на симптомите на мигрена. Приемът на Мигренон успешно повлиява болката, честотата и интензитета на мигренозните пристъпи. Овладява често срещаните симптоми на мигрена като световъртеж и повръщане. Мигренон се дозира по 1 течна капсула до 3 пъти на ден, след прием на храна. Няма противопоказания, усвоява се изцяло от организма и може да се комбинира с аналгетици и други лекарствени средства срещу мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This