Мигрена е едно от най-неприятните видове главоболие, който нерядко е придружен и от други проявления, влошаващи общото благосъстояние на човек. Те могат да бъдат както зрителни и сетивни, така и моторни или друг тип нарушения. Нерядко мигрената е придружена от гадене и повръщане.

Насоки за разреждане на пристъпите на мигрена

Внимавайте за необичайни комбинации от провокиращи фактори

Обикновено страдащите от мигрена са наясно с причинините за обостряне на мигренозната болка, които нерядко водят до отключване на поредния пристъп на мигрена. Понякога обаче някои необичайни комбинации от провокиращи фактори повишават вероятността от пристъп в най-неочаквания момент. Такива могат да бъдат консумацията на определени храни и напитки в съчетание с особени климатични условия. Ако в момент на метеорологични колебания консумирате една от типичните храни, провокиращи мигрена (дори и те обикновено да не ви действат по този начин), е вероятно неочаквано да се „сдобиете“ с поредния пристъп на болка. Затова се отнасяйте с повишено внимание при наличието на който и да е от обичайните провокиращи фактори.

Ограничаване на стреса

Стресът е друг ключов фактор, който води до зачестяване на пристъпите на мигрена сред обичайно засегнатите и не само. Понякога дори мигренозната атака се появява на следващия ден след стресово събитие, което още повече отклонява вниманието от стреса като провокиращ фактор. Затова предприемете необходимите действия за разрешаване на всички стресиращи събития в ежедневието, за да си осигурите спокоен живот с по-малко мигренозни главоболия.

Не пренебрегвайте влиянието на съня

Дори и недостатъчното количество сън да се свързва често със зачестяване на пристъпите на мигрена, то спането повече от обичайните 7-8 часа също се смята за вероятен причинител за мигрена. В случая проблемът настъпва когато се наблюдава нарушение в нормалния график на съня.

Екстракт от билката Моминска вратига – доказан ефект за разреждане на пристъпите на мигрена

Висококачественият екстракт от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium) повлиява силата и честотата на мигренозните пристъпи, категорични са експерти, които години наред изследват ефекта на едно от малкото природни средства срещу мигрена. Затова екстракт от билката е основна активна съставка в натуралното средство за овладяване на всякакъв вид мигрена и главоболие Мигренон/Migrenon®. Редовната употреба на продукта подобрява качеството на живот на хората, които страдат от това неприятно състояние и изключва необходимостта от употребата на синтетични средства.

Веществото партенолид, извлечено от билката Моминска вратига, е признато от учените биологично активно вещество за намаляване на силата, продължителността и честотата на пристъпите на болката, като същевременно повлиява и гаденето и позивите за повръщане, които понякога съпровождат болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This