В тази статия сме ви подготвили 3 етерични масла, с чиято помощ можете да намалите честотата и интензитета на пристъпите на мигрена. Ако нямате индивидуална непоносимост към някое от тях, смело ги изпробвайте!

Масло от мента

Това е едно от най-често използваните етерични масла при мигренозно главоболие. Високото съдържание на ментол (около 50-60% при ментовите масла с добро качество) отпуска мускулите и овладява пулсиращата болка в главата. Освен срещу мигрена ментовото масло се използва успешно и за облекчаване на главоболие от стрес и напрежение. Ефективността е доказана научно. Проучване на неврологична клиника в гр. Кил, Германия, потвърждава, че препарат на основата на етерично масло от мента (10% разтвор етанол), прилаган върху челото и слепоочията, оказва бърз аналгетичен ефект, сравним с този на аспирина и парацетамола.

Уверете се в ефекта на ментовото масло лично, като го разредите с носещо масло каквото е кокосовото. След това нанесете няколко капки върху слепоочията с нежни масажни движения.

Масло от розмарин – едно от онези етерични масла, които борят мъчителната мигрена

Розмариновото масло има силно изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Поради това е предпочитано средство в народната медицина за намаляване на стреса, облекчаване на болката и подобряване на кръвообращението. Това са все фактори, които влияят положително върху мигрената. В допълнение маслото от розмарин релаксира мускулите и подобрява съня, което също помага при мигренозно главоболие. Убедете се в ползите му, като го смесите с базово масло (арганово, бадемово, шипково, кокосово, от жожоба) и масажирате челото и слепоочията.

Масло от лавандула

Традиционно маслото, извлечено от лавандула, се използва за отпускане и снемане на стреса. Има и сериозни доказателства, че то помага за овладяване на главоболие и мигрена. Авторите на едно от проучванията са категорични, че вдишването на лавандулово масло е бърз начин за справяне с остра мигрена. Доброволците във въпросното изследване съобщават за значително намаляване на мигренозната болка само 15 минути след ароматерапия с лавандула.

Изпробвайте ефекта на лавандуловото масло, като капнете няколко капки от него в аромалампа или като го разредите с базово масло и го нанесете на слепоочията.

За да преборите трайно упоритата мигрена, комбинирайте посочените етерични масла с приема на…

Мигренон/Мigrenon® – изцяло природен антимигренозен продукт. Безкомпромисното му действие срещу болката, гаденето и повръщането при мигрена се дължи на оптималното количество партенолид във всяка капсула – над 0.43 mg. Активната съставка е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium), използвана от древността за овладяване на мигренозно главоболие. Предполага се, че веществото партенолид задържа отделянето на серотонин, което има отношение към мигренозната болка. Продуктът е не само ефективен, но и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба. Дозировката може да се адаптира според силата на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This