Много преди навлизане на лекарствата и съвременната медицина, различни култури по света са използвали билки за лечението на мигрена. Важно е обаче преди да започнете билколечение да обсъдите проблема с лекар специалист в областта. Изписано е много по темата, свързана с главоболията и в частност мигрената заради тежките симптоми, които могат да я съпроводят и негативното влияние върху качеството на живот на страдащия. Затова и всеки алтернативен метод в помощ за овладяване на състоянието е добре да бъде разгледан и целта на тази статия е точно такава.

Чобанка – билката, която помага при мигрена

Чобанка или лечебна овчарка е билка, която често се използва за лечение на различни здравословни проблеми, като кашлица, стомашно разстройство, главоболие и силна мигрена. В листата на растението се съдържа смес от петазини, за които е известно, че имат противовъзпалителни и разширяващи кръвоносните съдове свойства. Отварата от Чобанка може да намали интензитета и честота на мигренозните пристъпи, да отпусне мускулите и да понижи напрежението в главата. Въпреки ползите си обаче, не трябва да се прекалява с употребата на билката за мигрена, поради страничните реакции, които може да предизвика:

  • Нарушено храносмилане
  • Гадене
  • Умора
  • Повръщане

Маточина – билка, която естествено облекчава мигрена

Маточината е лесна за отглеждане билка и е известно, че облекчава симптомите на мигренозно главоболие. Тя подпомага нервната и храносмилателната система, което води до разреждане на пристъпите, заради натрупано напрежение. Има лек седативен ефект и успокоява напрегнатите мускули и нерви. Маточината е вазодилататор, което означава, че при правилна употреба успешно разширява кръвоносните съдове и намалява натрупаното в главата налягане. Може редовно да си правите чай от маточина или да потърсите тинктура и начини за нейното приготвяне.

Лайка – билка с много ползи както и при мигрена

Лайката е добре позната билка, с многобройни ползи заради противовъзпалителните, антисептични, болкоуспокояващи и спазмолитични свойства, които притежава. Седативното действие на билката се дължи на две вещества в състава й – бизабол и хамазулен. Билката помага при мигрена като подобрява кръвообращението и действа благоприятно за облекчаване на болката и мускулните спазми. За да използвате Лайка в домашни условия е необходимо да направите запарка от нея за 10 мин, в 250 мл вода. Една чаена лъжица ще е напълно достатъчна. Правете си чай от лайка поне 2-3 пъти на ден.

Лавандула – ухаещата билка за мигрена

Освен прекрасният аромат на билката, тя съдържа и много полезни вещества, чрез които се осъществяват и нейните противовъзпалителни, антисептични и болкоуспокояващи свойства. Етеричните масла от Лавандула се използват като успокоително средство за облекчаване на стрес и безпокойство и при лечение на мигрена. Според направени проучвания 15 минути вдишване на етерично масло от лавандула значително намалява болката при мигренозен пристъп.

Моминска вратига – билка с най-мощен ефект при мигрена

От векове насам, билката е използвана за лечение и превенция на мигрена. Заради съдържащото се в нея вещество партенолид, нейното действие е спазмолитично и противовъзпалително, и е насочено към облекчаване на болката по естествен начин. Може да се приема под формата на чай или като хранителна добавка за по-мощен ефект.

Естествено средство от природата с екстракт от Моминска вратига за лечение и профилактика на мигрена

Мигренон / Migrenon® е природен продукт и е специално създаден за хора с мигрена и друг вид главоболие. В него се съдържа висококачествен, стандартизиран екстракт от Моминска вратига – партенолид 0.43 мг. Активната съставка е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция, при който се получава 25 пъти по-голяма концентрация от нея, в сравнение със стандартната процедура на извличане. Оказва положително влияние върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с аналгетици и други продукти за мигрена. Заради високият си профил на безопасност продуктът е подходящ и при възрастни, и при деца. За оптимални резултати е препоръчителен по-продължителен прием – минимум 3 месеца.

Можете да го намерите в аптеките в страната или за по-голямо удобство да го поръчате от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има атрактивни и изгодни промоции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This