Комбинацията от стрес, липса на сън и лоша стойка води до тензионно главоболие, като често традиционното лечение се оказва недостатъчно. За да облекчите болката и да не приемате постоянно болкоуспокояващи медикаменти, можете да предприемете някои лесни стъпки. Например да елиминирате стреса, да се храните по-балансирано и да намалите екранното време пред електронните устройства. Ако и това не е достатъчно тогава в статията сме подготвили някои алтернативни методи за справяне с тензионното главоболие.

Биофийдбек терапия – алтернативен подход за лечение на тензионно главоболие

Това е уникален метод, при който с помощта на подходящо оборудване се помага на пациентите да контролират редица неволеви функции на организма. Като например пулс, кръвно налягане, напрежение в мускулите и ефективно се използва, и за контролиране на болката. Методът набира популярност, тъй като дава добри резултати и е практически безопасен – не съществуват рискове от сериозни нежелани ефекти при процедурите.

Според направено проучване биофийдбек терапията приложена при пациенти, е намалила тензионното главоболие с 50%. Дженифър Криглер, доктор по медицина в клиниката за главоболие в Кливланд смята, че чрез иновативната терапия зоните с напрежение във врата, челюстта и слепоочията могат да се отпуснат. А това да помогне за намаляване на болката.

Ментовото масло повлиява болката при тензионно главоболие

Втриването на ментово масло по линията на косата може да помогне за отпускане на мускулите на лицето и шията. Едно малко направено проучване подкрепя това твърдение. Изследователите от него са се фокусирали върху 41 души с тензионно главоболие и са установили, че прилагането на ментово масло върху челото и слепоочията е толкова ефективно, колкото приема на таблетка парацетамол. Ще са необходими повече изследвания, за да се затвърдят резултатите.

Акупунктурата като метод за лечение на тензионно главоболие

Акупунктурата може да намали броя на месечните главоболия за хора, които имат хронично тензионно главоболие, установява проучване, публикувано в списанието на Американската академия по неврология. Главен изследовател е д-р Ли, професор в Университета по традиционна китайска медицина Ченду. В направеното изследване се анализира ефекта от 20 сесии на истинска или повърхностна акупунктура върху 218 души. Те са имали хронично тензионно главоболие средно 22 пъти в месеца за 11 години. Проучването показва следните резултати:

  • При 68% от участниците, които са получили истинска акупунктура се намаляват наполовина броя на дните с тензионно главоболие
  • При 50% от участниците лекувани с повърхностна акупунктура се намаляват наполовина броя на дните с тензионно главоболие

Натурално средство за лечение на тензионно главоболие като допълнение на алтернативните методи

Мигренон / Migrenon® е природен продукт, който оказва допълнителна подкрепа при лечението на тензионно главоболие, особено от хроничен тип. Активната му съставка партенолид е получена чрез процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. Действието на продукта оказва положителен ефект върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове и дейността на нервната система и мозъка. Иновативната му форма – Solucaps (течни капсули) осигурява бързото и цялостното му усвояване от организма. Може да се приема както от възрастни, така и от деца, заради високия си профил на безопасност. Както и да се комбинира с аналгетици и други продукти за главоболие.

Можете да го намерите в аптеките без рецепта или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This