Мигрената се проявява под най-различни форми. Въпреки че симптомите са подобни, многообразието от типове мигрена е налице. Това се дължи основно на многото причини, които предизвикват мигренозен пристъп. Тези причини засягат и двата пола, поради което от мигрена страдат и мъжете, и жените. Една от най-често срещащите се форми на заболяването при жените е т.нар. менструална мигрена. В настоящия материал ще предложим едно удачно решение за жените, които искат да се справят с нея без да се налага да предприемат мерки за преждевременно прекъсване на месечния си цикъл.

Влияние на менструацията върху пристъпите на менструална мигрена

Ако приемем, че една жена има месечен цикъл в продължение на 40 години и че средно менструацията трае около 5 дни, то жените прекарват около 2000 дни от живота си “в плен” на менструацията. За около 10% от жените тези дни са наистина тежки, защото са придружени от пристъпи на менструална мигрена.

Силното главоболие, гаденето и другите симптоми, проявяващи се всеки месец с цикъла, често принуждават жените да търсят начини за по-ранно прекъсване на менструацията. Те прибягват до различни средства, с които се надяват да получат облекчение от тежката менструална мигрена, макар и с цената на преждевременно навлизане в менопауза. С тази цел те разчитат на:

  • продължителен прием на противозачатъчни
  • поставяне на вътрематочни средства
  • прием на хормонални продукти

Счита се, че флуктуациите в нивата на естроген в периода на манструацията са в основата на мигренозните пристъпи. Затова жените се насочват основно към продукти, регулиращи хормоналните нива с надеждата да облекчат изявите на менструална мигрена. За осигуряване на живот без главоболие обаче те могат да разчитат на далеч по-безопасно средство с гарантиран ефект.

Кажете сбогом на менструалната мигрена без да “посягате” на месечния си цикъл

Абсолютно безопасно средство за справяне с мигрена в отделните й форми предлага природният продукт Мигренон/Migrenon®. Той съдържа партенолид, който успешно съдейства за оредяване на мигренозните пристъпи и намаляване на тежестта им. Мигренон е подходящ за всяка възраст като алтернатива на лекарствените продукти, предписвани за справяне с мигрена, включително менструална.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This