Можем спокойно да кажем, че мигрената по никакъв начин не подбира хората, които да порази. Истина е, че най-често нейна жертва стават младите жени в активна възраст, поради характерните за тях хормонални флуктуации – една от най-изявените причини за главоболие и мигрена. Милиони мъже по света обаче могат да потвърдят, че мигрена не е само женско заболяване.

Характерните за мигрена симптоми често се пренебрегват от мъжете или се объркват със симптомите на други заболявания. Именно защото мигрената при мъже се диагностицира трудно и за нея се знае сравнително малко, ще предоставим важна информация относно разпространението на заболяването сред мъжете и ще предложим едно доказано природно средство за овладяване на мигрена.

Само в САЩ 9 милиона мъже страдат от мигрена и силно главоболие

Здравните институции в САЩ редовно оповестяват статистически данни в тази насока. У нас липсват официални данни, но се счита, че засегнатите от мигрена мъже тук са хиляди. Лекарите алармират, че е време да се преодолее стигмата, пречеща на силния пол да се оплаква без притеснение от силно главоболие, гадене и други характерни симптоми на мигрена. Ненужната психологическа бариера в това отношение е пречка за успешното лечение на мигрената и обрича мъжете на ненужно страдание, често и на опасни усложнения.

При мъжете заболяването често се пренебрегва и диагноза мигрена се поставя рядко

Счита се, че поне половината от мъжете, проявяващи симптоми на мигрена, се диагностицират неправилно. Причините за това са 2:

– мъжете не считат за сериозно да се оплакват от главоболие и гадене

– лекарите рядко посочват мигрената като евентуална причина за страдание при силния пол

Най-често мигрена при мъжете се обърква със синусово главоболие или с тензионно главоболие. Предписаните лекарства за овладяването му само влошават състоянието на пациентите и те неволно се отдалечават от успешното лечение на мигрена.

При мъже на 40-годишна възраст мигрена се среща по-често, отколкото еректилна дисфункция, язва или проблеми с простатата

Американски учени са изчислили, че от сексуални проблеми като еректилна дисфункция страдат около 5% от мъжете на 40-годишна възраст. Около 3% имат сериозни проблеми с простатата, а 2% имат язва. За сравнение учените посочват, че броят на 40-годишните мъже, които страдат от силно главоболие и редовни пристъпи на мигрена е още по-голям. Такива оплаквания има 1 на всеки 15 от тези мъже, т.е. около 7%.

Неправилната диагноза и неоткриването на мигрена при мъжете поставя децата им в риск

Все повече изследвания потвърждават, че мигрената е наследствено предавано заболяване с 50% риск да се прояви в поколението. Навременното откриване на мигрена при мъжете помага за правилен подход по отношение на децата им и предпазването от развитие на хронична мигрена при тях.

Ефективен метод за успешно справяне с мигрена

У нас успешно се прилага овладяване на мигрена с природния продукт Мигренон/Migrenon®. Този продукт съдържа партенолид и е подходящ за прием при различни видове главоболие, включително и при мигрена в различните й форми – менструална мигрена, очна мигрена, мигрена при деца и др.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This