Много хора изпробват различни техники за масаж при мигрена и се уверяват в тяхната ефективност за облекчаване на болезненото състояние. Научете как масажът помага и кои техники ефикасно овладяват пристъпите на мигрена.

Естествен подход за облекчаване на главоболие и мигрена

Масажът е естествен подход, който проявява много добри резултати при облекчаване на главоболия от тензионен тип и мигрена. Проучвания показват, че масажните терапевтични практики могат да намалят болката и напрежението, честотата и интензивността на главоболията. Масажите също така облекчават напрежението в мускулите на врата, раменете и челюстта, което често причинява болки в главата. Изследвания по темата дават добри отзиви за подобряване на физическото и психическото благосъстояние след 30-минутен масаж.

При мигрена, масажните практики редуцират честотата на атаките, като могат да повлияят и болката по време на пристъп. Масажът на скалпа показва добри резултати за намаляване на мигренозната болка. Също така домашният масаж е отлична практика, която страдащите от мигрена могат да включат в арсенала си за справяне с пристъпите.

Техники за масаж при мигрена с висока ефективност

  • Притиснете палци в точките, намиращи се в горната част на носа ви, точно под челото. Задръжте за 10 секунди, докато вдишвате дълбоко. Повторете техниката 5 пъти.
  • С палеца и показалеца и на двете ръце стиснете веждите си в самото им начало. Задръжте за 10 секунди, дишайте дълбоко. Повторете 5 пъти.
  • Масажирайте с лек натиск слепоочията си, използвайки три пръста, за 10 секунди. Не забравяйте да дишате дълбоко. Повторете 5 пъти.
  • Облекчете стегнатите челюсти, като опрете показалеца си във вътрешната страна на бузата, а палеца от външната. Стиснете леко и масажирайте мускула.
  • Седнете в удобна позиция и сложете топка за тенис под ходилото си. Движете стъпалото напред-назад върху топката. Повторете и с другия крак.

Можете да използвате тези техники във фазата преди мигренозен пристъп, както и по време на него. За професионален терапевтичен масаж за облекчаване на главоболие и мигрена, се доверете на специалист.

Още едно естествено средство за сигурно облекчаване на мигрена

Страдащите от мигрена знаят, че трябва да бъдат добре подготвени за внезапен удар на коварното болезнено състояние. Обикновено те си съставят своеобразен „план за действие”, който включва практики и средства за облекчаване на болката. В редовете по-горе посочихме масажни техники, които засегнатите да използват за облекчаване, както и за редуциране на честотата и интензивността на пристъпите. Като допълнение, посочваме още едно напълно натурално средство, което успешно овладява мигрената и съпътстващите я неразположения. Запознайте се с Мигренон/Migrenon®. Продуктът използва силата на природата в лицето на лечебното растение Моминска вратига. Екстрактът от билката, познат като партенолид, има доказани ползи за облекчаване и предотвратяване на мигренозни пристъпи. Веществото потиска химичните реакции, причиняващи мигренозна атака. Намалява силата на болката, облекчава гаденето и повръщането. Спомага за разреждане на мигренозните пристъпи. Оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие. Може да се приема без риск от противопоказания.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This