Ако сте част от единия милиард души, страдащи от болезненото състояние, вероятно се интересувате от методи за алтернативно лечение на мигрена. В текущата статия ще предложим три практики, които могат да допринесат за облекчаване на хроничната мигрена.

Акупунктура – един от най-известните начини за алтернативно лечение на мигрена

Тази традиционна китайска форма на лечение е позната от хилядолетия. Базира се на схващането, че тялото притежава естествена енергия, наричана чи, която протича през определени пътища, обозначени като меридиани. Ако един от тези пътища е блокиран, енергията губи своя баланс и се появява здравословно неразположение. Счита се, че тогава на помощ идва акупунктурата, като средство за балансиране на енергията и справяне с проблема.

Практиката представлява прокарване на тънки игли на определени места по кожата, наречени акупунктурни точки. Иглите таргетират определени нерви, които „съобщават” на тялото да отделя ендорфини. Тези хормони предизвикват чувство на щастие и допринасят за намаляване на болката. По този начин акупунктурата може да повлияе мигренозната болка. Проучвания показват, че подлагането на акупунктура за период от 4 месеца редуцира мигренозните пристъпи за 5 месеца.

Акупресура

Акупресурата е древна лечебна техника, основаваща се на китайската практика акупунктура. Включва масаж на определени точки от тялото. Съдейства за отпускане на мускулите, стимулиране на кръвообращението, снемане на стреса и напрежението, и намаляване на усещането за болка.

Научно изследване отбелязва, че акупресурата показва по-добри резултати при овладяване на мигрената, отколкото терапията с мускулни релаксанти.

Точковият масаж може да допринесе за намаляване на болката, но също да повлияе и други симптоми, като гадене и повръщане. В интернет пространството съществува обширна информация относно местоположението на акупунктурните точки по тялото. Това дава възможност сами да направите точков масаж, като алтернативен метод за облекчаване на болезненото състояние.

Дейт пиърсинг – необичаен метод за алтернативно лечение на мигрена

Нетипичен подход при лечението на мигрена е пробиването на хрущялната гънка на ухото, точно над ушния канал. Методът се нарича дейт пиърсинг. Идеята му е да таргетира определена точка на натиск, като акупуктурата или акупресурата, но с постоянен характер.
Дейт пиърсингът засяга определена област близо до блуждаещия нерв, който свързва мозъка с множество органи. Той контролира някои от хормоните. Смята се, че стимулирането на този нерв допринася за овладяване на мигренозното главоболие. Въпреки че някои хора намират облекчение, не съществуват научни доказателства, че дейт пиърсингът е успешен алтернативен метод за лечение на мигрена.

Доказан натурален метод за облекчаване на мигрената

Специалистите са категорични, че успешни резултати при овладяване на мигрена показва приемът на натурален продукт, съдържащ естествената съставка партенолид. В природния продукт Мигренон/Migrenon® ще откриете партенолид, извлечен от билката Моминска вратига в най-чиста форма. Счита се, че активната съставка спомага за потискане на химичните реакции, предизвикващи мигренозна болка. По този начин повлиява честотата, силата и продължителността на мигренозните атаки и облекчава съпътстващите симптоми, като гадене и повръщане. Продуктът оказва положителен ефект при мигренозно и други видове главоболие. Дозира се по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Може да се съчетава и с други медикаменти против главоболие. Няма противопоказания.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This