Основната цел при лечение на мигрена е разреждане на пристъпите и намаляване на тяхната сила. Има разработени достатъчно ефективни, при това природни средства за успешно лечение на мигрена, но ефективността им може да бъде допълнително повишена с няколко лесни стъпки. Така лечението на мигрена може да бъде оптимизирано за повишаване на ефективността му, без рискови последствия.

5 стратегически стъпки за по-успешно лечение на мигрена

Ето какво препоръчват специалистите:

1. Избягвайте отключващите мигрена фактори – причините за отключване на мигренозен пристъп са индивидуални за всеки човек. Важно е да откриете своите и да ги избягвате. Това може да са храни, напитки, миризми, фактори на околната среда и др.

2. Възприемане на някои здравословни навици и промени в начина на живот – избягването на провокиращите фактори е ключов момент, чийто ефект обаче е налице само ако е допълнен от някои допълнителни мерки за овладяване на мигрената. По-успешно лечение на мигрена се постига при хора, възприели здравословни навици като – правилна диета, редовна хидратация на организма, подобряване на съня, релаксиране на съзнанието и др.

3. Редовно посещение на лекуващия лекар – само той може да проследи доколко успешно се контролира заболяването и дали няма допълнителни проявления и усложнения.

4. Редовен прием на назначените средства за активно лечение на мигрена.

5. Прием и на продукти за профилактика на мигрената и превенция на нови пристъпи.

С помощта на тези 5 стъпки може да се постигне по-траен и успешен контрол и да се повиши значително ефективността на назначеното лечение на мигрена.

Комплексен продукт за активна и превантивна борба с мигрената

Проактивният подход към лечението на мигрена може да бъде допълнен с приема на природния продукт Мигренон/Migrenon®. Той действа еднакво ефективно в двата най-важни аспекта за активно и профилактично лечение на мигренозната болка.
Мигренон помага за намаляване силата на мигренозните пристъпи и за редуциране на появите им във времето. Активната съставка на Мигренон е партенолид. Той блокира химичните процеси в мозъка, водещи до отключване на мигренозното главоболие. Приеман продължително време, Мигренон помага за овладяване на мигрената и осигурява по-добър живот, без главоболие.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This