Вземането на душ е болезнено, бръсненето е болезнено, дори докосването на косата носи болка… това е реалността за хората, които са в плен на главоболието при мигренозен пристъп. Лечението на мигрената е трудно, освен това изисква време и търпение. Проучванията на заболяването обаче помагат за изясняване на все повече негови особености и се очаква в бъдеще да бъдат разработени ефективни методи за окончателно лечение на мигрена. Те ще се фокусират върху трайната профилактика на мигренозното главоболие и към овладяване на пристъпите на мигрена още в зародиш – преди главоболието да е започнало. Добрата новина е, че днес някои методи за лечение на мигрена, насочени към силата и честотата на пристъпите, вече се прилагат широко. Бъдещето на лечението на мигрената вече е тук и дава прекрасни резултати, при това и у нас.

Лечение на мигрена с трайно овладяване на силата и честотата на пристъпите

До момента са изяснени няколко физиологични причини за възникване на мигренозен пристъп:

  • прекомерна секреция на специфични невромедиатори в мозъка (най-вече хормонът серотонин)
  • съкращаване стените на някои кръвоносни съдове на главата, водещо до дразнене на близко разположени нервни центрове и отключване на мигренозното главоболие
  • протичане на възпалителни процеси, които също може да влошат състоянието на съдовите стени

И трите посочени причини може да бъдат успешно профилактирани. Именно в тази насока са насочени основните профилактични мерки, които помагат за трайно овладяване на мигрената и намаляване силата и честотата на пристъпите. Резултатите от прилагането на подобни мерки са обнадеждаващи и помагат за значително подобряване на резултатите при лечение на мигрена във всяка възраст.

Живот без главоболие – метод за лечение на мигрена, насочено право в целта

Природния т продукт Мигренон/Migrenon® действа успешно за овладяване на мигрената и осигуряване на живот без главоболие. Високото съдържание на партенолид, получен като екстракт от билката Моминска вратига, потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозния пристъп. Така се постига траен контрол върху мигренозното главоболие.
Мигренон успешно контролира секрецията на серотонин, повлиява съкращенията на стените на кръвоносните съдове в главата и възпалителните процеси в тях. Така Мигренон подпомага профилактиката и лечението на мигрена, елиминирайки основните подлежащи причини за възникване на мигренозен пристъп. Ефектът е траен във времето и не е придружен от нежелани странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This