Само по себе си мъчителното главоболие през нощта не застрашава живота, но значително може да понижи неговото качество. Вижте какво може да се крие зад това състояние и как да се справите с него!

Хипнотично главоболие

За този вид главоболие не се знае много. Това, което е известно до момента, е, че то се проявява предимно нощем по време на фазата на съня с бързо движение на очите (REM). Най-засегнати са хората над 50-годишна възраст. Болката е остра и пронизваща, обикновено трае от 15 минути до 1,5-2 часа. Като основна причина за появата на хипнотично главоболие се посочва пониженото производство на хормона на съня мелатонин.

Синусово главоболие

Както подсказва наименованието, това главоболие се причинява от синузит. При остро възпаление на синусите болката в главата е толкова силна, че често се бърка със симптомите на главоболие от съдов тип или с тези на мигрена. Най-често синусовото главоболие се засилва през нощта. За това предразполага сухият въздух в помещението за сън.

Клъстерно главоболие – една от причините за главоболие през нощта

Клъстерното главоболие е най-рядко срещаната форма на главоболие. То засяга по-често мъжете, отколкото жените. Проявява се 2 до 3 часа след заспиване. Болката е много силна и с кратка продължителност – от 15 до 30 минути. Локализирана е от едната страна на главата зад едното око. Може да обхване слепоочието и шията. В болшинството от случаите е съпътствана от запушен нос и зачервени и сълзящи очи. Често клъстерното главоболие хронифицира и се появява по едно и също време на денонощието.

Синдром на експлоадиращата глава

Въпросният синдром е описан за пръв път в края на XIX в. И до днес обаче не е ясно какво го предизвиква. Като най-вероятна причина се посочват увреждания на костите на ухото. Синдромът се характеризира със силно главоболие, което се появява точно преди заспиване. Жените са по-засегнати от мъжете. Честотата на проявите му е различна – някои го изпитват веднъж в живота си, други – по-често. Интересното е, че изчезва също толкова внезапно, колкото се е появил.

Много причини за главоболие през нощта – едно решение за всички тях

Мигренон/Migrenon® е универсалното решение на причините за нощното главоболие. Това е 100% природен продукт, който успешно се прилага при главоболие и мигрена. Благодарение на активната съставка партенолид (екстракт от билката Моминска вратига) той бързо и безвредно побеждава болката, намалява честотата и интензитета на пристъпите, спира гаденето и повръщането. За ефективността на продукта допринася иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули). Тя позволява по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Безспорно преимущество на продукта е удобният му прием по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене, което улеснява придържането към терапията. Наличен е в аптечната мрежа в цялата страна, в специализираните магазини „Здраве и природа“ и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This