Ако сте сред засегнатите от главоболие от синузит тази есен, ние имаме нещо за вас! Подготвили сме съвети как да се противопоставите на болката. Не ги пропускайте!

Приемайте повече течности

При главоболие в резултат на синузит поддържайте организма добре хидратиран. Чудите се какво общо има хидратацията с болката в главата, породена от възпалението на синусите? Приемът на достатъчно течности (вода, чайове, бульони, фрешове) помага за разреждане на секретите в носа. Това на свой ред допринася за намаляване на налягането в синусите и облекчаване на главоболието.

Затопляйте местата, където усещате болка, за да противодействате на мъчителното главоболие от синузит

Топлината помага за облекчаване на болката в главата. Възползвайте се от нейната сила, като наложите хавлия, напоена с гореща вода, на болезнените места по главата или като обливате лицето с топла вода. Повтаряйте процедурите, докато не почувствате облекчение.

Спете на по-висока възглавница и създайте добър микроклимат

Главоболието и лицевата болка при синузит обикновено се засилват вечер в легнало положение. Причината е, че се натрупва секрет в носните проходи и налягането в главата се повишава. За щастие, има два начини за облекчаване на болката. Първият е да спите на по-висока възглавница. Вторият – да създадете добър микроклимат в стаята, където спите, като използвате уред за овлажняване на въздуха и поддържате температура до 20°C.

Избягвайте приема на определени храни

Препоръчително е да ограничите приема на някои храни, за да намалите успешно възпалението на синусите, а оттам и болката в главата. Въздържайте се от червени и обработени меса, мляко и неговите производни (сирене, кашкавал, извара), ориз, картофи, чушки. Всички те стимулират образуването на слуз в организма.

Промивайте носа със солен разтвор

С помощта на соления разтвор много ефективно се почистват синусите, което води до намаляване на силната болка в областта на главата. За да приготвите въпросният разтвор, се нуждаете от ½ ч.л. сол и 1 литър хладка вода. Разтворете солта във водата и пресипете течността в шише с биберон. Промивайте носа всеки ден до намаляване на дискомфорта.

Допълващо природно средство за справяне с главоболие от синузит

Осигурете си прием на Мигренон/Migrenon®, за да стопирате по-лесно и по напълно естествен начин главоболието в резултат на синузит. Този природен продукт успешно се прилага при различни видове главоболие и мигрена. Положителният ефект върху болката се дължи на активната съставка партенолид (екстракт от Моминска вратига). Механизмът на действие на това вещество все още не е изучен докрай, но има данни, че потиска химичните реакции, водещи до развитие на главоболие. За ефективността на продукта допринася и фармацевтичната форма – иновативни течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-пълно и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-мощен ефект. Дозировката може да адаптира според силата на болката. Няма противопоказания дори при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This