Неприятните болки в главата може да са провокирани и от костни проблеми. На това обръщат внимание експерти от Професионалното училище на физиотерапевтите от автономна област Мадрид (CPFCM) по време на видео среща.

Болки в главата и костно-ставни нарушения – има връзка

„Главоболието може да се появява периодично с различна честота и да влоши дълготрайно качеството на живот. Причините са от различно естество – настинка, топлинен удар, прекомерен студ, много шум или остър епизод на стрес. Доста често се случва главоболието да е причинено и от мускулно-скелетни смущения“, коментира генералният секретар на CPFCM Кармен Мар Родригес Пеняс.

Фактът, че рядко причините се търсят извън главата, води до недостатъчно диагностициране на главоболие в резултат на проблеми с врата или челюстта.

Специалистите препоръчват при продължително главоболие пациентите да се консултират освен с невролог и с физиотерапевт или травматолог. Така диагнозата ще е по-пълна, което ще позволи да се разбере дали костен проблем не провокира или влошава главоболието.

Главоболие заради шийни и челюстни проблеми може да предизвика симптоми, наподобяващи тези при мигрена (със или без аура) и при тензионно главоболие. И тук нещо важно – и двата проблема могат да съществуват по едно и също време.

Успехът от лечението зависи от ранната диагностика

Оттук произтича и необходимостта от допълнителна оценка от лекар специалист в областта на физиотерапията или на травматологията. Експертите изтъкват, че при нужда физиотерапия може да облекчи костно-ставните проблеми, свързани по някакъв начин с болките в главата. „Физиотерапията е в състояние също да подобри и постуралната хигиена и така да намали риска от болките в главата в бъдеще. Именно това ѝ отрежда важно място в лечението на главоболие“, категорични са специалистите.

При всички случаи при болки в главата е желателно да се приема продукт с доказано облекчаващ главоболието ефект

Мигренон / Migrenon® е точно такова средство. Продуктът се различава от другите препарати по качество на съставката, начин на получаване и фармацевтична форма.

Благодарение на активната съставка партенолид (над 0.43 mg във всяка течна капсула) продуктът повлиява благоприятно честотата на пристъпите и силата на болката. Оказва положителен ефект при ревматични болки, спазми на гладката мускулатура (напр. спазми на матката) и температура.

Партенолидът е получен от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium) чрез патентован процес на вакуум екстракция. По този начин постига се 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане.

Ефективността на съставката допълнително е усилена от иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули).

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. Стандартната дозировка е по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Ако е необходимо, дозата може да се адаптира индивидуално. Уместно е приемът да продължи поне 6 месеца. Спирането трябва да става постепенно.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This