Ако сте се изморили от непрестанната болка в главата, то намирането на ефективни методи за облекчаване на главоболието е основен приоритет. Причинено от различни фактори като стрес, дехидратация, липса на сън или мускулно напрежение, то може да попречи на извършването на ежедневните дейности. За щастие съществуват няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да облекчите дискомфорта и да се върнете към най-доброто ви аз. В статията може да откриете кои са те.

Незабавно облекчаване на главоболието – хидратацията е ключова

Когато става въпрос за облекчаване на главоболието, понякога най-простото решение е на една ръка разстояние. Дехидратацията е често срещан виновник за неприятната болка в главата. Затова, когато усетите дискомфорт, изпийте голяма чаша вода. А като допълнение може да добавите резен лимон или, ако пък смятате, че сте много дехидратирани щипка сол към нея ще допълни загубата на електролити. Тази лесна стъпка често може да осигури бързо облекчаване на главоболието, особено ако сте пестели течности през целия ден.

Компреси за бързо облекчаване на главоболието

Друг лесен начин за облекчаване на главоболието е чрез прилагане на студен или топъл компрес върху засегнатата област. Студеният компрес може да помогне за облекчаване на болката и намаляване на възпалението, което го прави особено полезен при мигренозно главоболие. Просто поставете пакет с лед или студена кърпа върху челото или шията си за около 15-20 минути.

От друга страна, топлият компрес действа добре при главоболие, причинено от мускулно напрежение. Прилагането на топлина към задната част на врата или слепоочията помага за отпускане на стегнатите мускули и подобряване притока на кръв, осигурявайки комфорт и облекчаване на главоболието.

Дълбоко дишане за облекчаване на главоболието

Стресът е една от водещите причини за главоболие и практикуването на упражнения за дълбоко дишане може да осигури бързо премахване на болката чрез насърчаване на релаксацията. Дълбокото дишане помага за понижаване хормоните на стреса и увеличаване притока на кислород към мозъка, което може да облекчи напрежението и да намали симптомите на главоболие.

За да практикувате дълбоко дишане, намерете тихо място, където да седнете или легнете. Затворете очи и поемете бавно, дълбоко въздух. Вдишайте през носа, като броите до четири, задръжте за четири секунди и издишайте бавно през устата. Повторете този цикъл за 5-10 минути, и ще усетите успокояване и ефективно облекчаване на главоболието.

Нежен масаж за естествено облекчаване на главоболието

Нежният масаж е отличен естествен метод за облекчаване на дискомфорта, особено при тензионно главоболие, причинено от стягане на мускулите на врата и раменете. Масажирането на слепоочията, шията и раменете с нежни кръгови движения може да помогне за освобождаване на натрупаното напрежение и да подобри кръвообращението, премахвайки болката.

За по-добро изживяване обмислете използването на етерични масла като мента или лавандула по време на масажа. Тези масла са известни със своите успокояващи свойства и могат да подобрят ефекта от масажа за по-бързо действие.

Помощ от природата за облекчаване на главоболието, ефективно и в дългосрочен план

Мигренон / Migrenon® ефективно се справя с различни видове главоболие и мигрена благодарение на съдържанието си на висококачествен стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига. Основната активна съставка, партенолид, естествено потиска химичните процеси в организма, които водят до главоболие и мигрена. Освен това, продуктът намалява интензивността и продължителността на болката. Препоръчва се прием по 1 капсула 3 пъти дневно, а при по-силна болка може да вземете допълнителна капсула. Продуктът е безопасен за продължителна употреба.

Може да го откриете в аптечната мрежа в страната или да поръчате онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This