През летните месеци не липсват причини за поява на мигрена. Ще се убедите сами в това, след като прочетете статията. За щастие, има начин да им се противодейства! А дори болката да напомни за себе си тя може да бъде потушена по естествен начин.

Топлото време

Повишаването на температурата на въздуха с 5 °C увеличава риска от мигренозно главоболие през следващите 24 часа със 7,5%. До това заключение стигат от Медицинското училище към Харвард, САЩ. Обяснението на учените е, че топлината води до разширяване на кръвоносните съдове, което е предпоставка за болка в главата.

Ярката слънчева светлина

Заслепяващите слънчеви лъчи са друга причина за мигренозен пристъп през летните дни. Това е потвърдено от американско проучване, чиито резултати са публикувани в сп. Nature Neuroscience. Влизайки в окото, ярката светлина би могла да активира нервни клетки, които изпращат сигнал за болка към мозъка, и така да „отключи“ мигрена.

Промяната в хранителния режим – сред основните причини за поява на мигрена през най-топлия сезон от годината

Сред рисковите фактори за мигрена през лятото е и смяната на диетата. Според изследване на Испанската асоциация по мигрена и главоболие (AEMICE) в периода на летните месеци се консумират повече „хистаминови“ храни. Примери за такива са морските дарове, риба тон от консерва и почти всички колбаси. А хистаминът в тях е типичен тригер (пусков механизъм) на мигренозно главоболие. Специалистите са категорични, че приемът на алкохол също се увеличава през летните дни. Като в 3,7% от случаите това става причина за мигрена.

Промяната в рутината за сън

Обикновено по време на лятната отпуска хората започват да лягат и да стават по-късно. Изместването на часовете за сън много често се свързва с мигрена. Ето защо не е учудващо, че през лятото мигренозните случаи бележат ръст.

Климатикът – една от неочакваните причини за поява на мигрена през сезона на отпуските

И излагането на директната въздушна струя на климатика може да стане причина за епизод на мигрена през лятото. Като климатичната система в автомобила се сочи като главен „виновник“ за редовно повтарящи се мигренозни атаки през летните дни.

Има много причини за поява на мигрена през лятото. Природното решение за профилактика и овладяване на пристъпа обаче е само…

Мигренон/Migrenon® – продукт, вдъхновен от природата, който безопасно и ефективно профилактира и бори мигренозната болка. Благотворният ефект се крие в активното вещество партенолид, извлечено от лековитата билка против мигрена Моминска вратига (Tanacetum parthenium).

Партенолидът в продукта е с оптимална концентрация, а ефективността му е увеличена максимално посредством иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага. Те позволяват по-пълно и цялостно усвояване, а оттам и по-мощно и бързо действие.

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Може да се използва както от възрастни, така и от деца. За постигане на най-добри резултати се препоръчва дълговременна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This