Страдащите от мигрена са наясно, че списъкът с фактори, провокиращи главоболие е дълъг, строго индивидуален и понякога включва на пръв поглед безобидни дейности, като пътуване със самолет. Пристъпът на главоболие може да продължи от 4 до 72 часа и да съсипе пътешествието ви, било то по работа или на почивка. Ето защо в следващите редове споделяме кратък наръчник със съвети, които да сведат до минимум риска от мигренозна атака при полет със самолет.

Препоръки срещу мигрена преди пътуване със самолет

Оказва се, че почти всичко свързано с пътуването със самолет може да се окаже „тригер“ за мигрена – от промяната в налягането, през шумните тълпи до ограничения избор от храни, които се предлагат на летището.

Ето защо е препоръчително да предприемете следните превантивни мерки срещу мигренозна атака преди полет:

  • Наспете се добре преди пътуването
  • Пригответе за взимане достатъчно вода и здравословни закуски
  • Сведете стреса до минимум чрез добра предварителна подготовка

Независимо от часа на полета ви, е препоръчително да се наспите добре преди пътуване със самолет. Липсата на качествена нощна отмора е провокиращ фактор за мигрена и може да ви създаде неприятности при пътуване.

Друг добре познат „тригер“ за мъчителното главоболие е дехидратацията. Тъй като полетът може да бъде продължителен, а не винаги има откъде да закупите вода, е добре да сте подготвени с поне едно пълно шише в багажа си. Още една хубава идея е да приготвите нещо малко и здравословно за хапване в самолета, в случай, че пригладнеете. Заложете на сигурното и вземете храна, която консумирате често и сте уверени, че не предизвиква пристъп на мигрена.

Добрата организация и предварителна подготовка ще ви спести стресът, който понякога съпътства пътуването и може да отключи мигрена. За ваше спокойствие тръгнете навреме към летището, не оставяйте багажа и документите за последния момент.

Препоръки за предотвратяване на мигрена по време на полет

Тъй като единствено предварителната подготовка не е достатъчна за превенция на мигрена при пътуване със самолет, ето с какво да внимавате по време на полет:

  • Подгответе се за излитане и кацане
  • Пригответе се да противодействате на едни от най-честите тригери: светлина и шум

Въпреки че мигренозната атака може да настъпи по всяко време, излитането и кацането са най-вероятните периоди за „отключване“ на мъчителното главоболие. Причината е рязката промяна в налягането. Няма сигурен начин да предотвратите главоболието в този случай, но се счита, че дъвченето на дъвка или използването на тапи за уши при излитане и кацане намалява риска от главоболие по време на полет.

Другият съвет е да бъдете подготвени срещу някои от честите фактори, провокиращи мигрена, които има вероятност да обезпокоят пътуването ви. Например ако имате повишена чувствителност към светлина и/или шум, е препоръчително да вземете със себе си маска за сън или тъмни слънчеви очила, както и шумоизолиращи тапи за уши. Така ще си осигурите относително спокойствие по време на полет и ще намалите предпоставките за мигренозен пристъп.

Не забравяйте да сложите в багажа природно средство с доказан ефект за овладяване на мигрена

Мигренон / Migrenon® е изцяло натурален продукт, който действа безотказно за превенция и овладяване на мъчителното главоболие. Употребата на това средство се отразява благоприятно за намаляване тежестта и честотата на мигренозните пристъпи. Този положителен ефект се дължи на активната съставка партенолид, извлечена от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium). Веществото потиска химичните реакции, които предизвикват мигренозното главоболие като повлиява благоприятно гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Продуктът се приема по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. Изцяло природния състав гарантира висок профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти дори при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This