Една от три жени страда от мигрена при цикъл. Ако сте част от статистиката, тази статия е за вас. Вижте какво да направите, за да се противопоставите на болката в главата.

Съвети за предотвратяване на дискомфорта, предизвикан от мигрена при цикъл

За да не позволите на режещата болка в главата по време на менструация да надделее:

Внимавайте с храненето

Храните и напитките със съдоразширяващо действие са причина за влошаване на мигренозния пристъп при много жени в менструация. Ето защо препоръчваме в седмицата преди месечния цикъл да избягвате или да сведете до минимум консумацията на:

  • храни, богати на тирамин, който предизвиква мигренозно главоболие (зряло сирене, пилешки дробчета, херинга, орехи)
  • вино, бира, шоколад, консервирани храни, колбаси

Овладейте стреса

Ако сте спокойни в дните преди менструация, тялото няма да е напрегнато и шансът да попаднете в плен на мигренозната болка е минимален. Ето защо д-р Самуел Диас Инса, невролог от Испанското общество по неврология (SEN), препоръчва практикуване на техники за релаксация като средство за превенция на менструална мигрена. Масажът на главата и шията също има своето място в профилактиката на този тип мигрена. Препоръчително е да избягвате приема на кафе и черен чай, тъй като те съдържат кофеин. Това вещество оказва стимулиращ ефект върху централната нервна система и често отключва мигренозното главоболие. Отложете неприятните задачи, ако имате такава възможност. Прекарвайте повече време в приятна и спокойна обстановка.

Направете ароматерапия

Вдишването на етерични масла може да помогне за предотвратяване на менструалната мигрена. Възползвайте се от този приятен начин да се сбогувате с болката само в случай че нямате индивидуална непоносимост! Маслата, на които можете да разчитате са тези от мента, евкалипт, лавандула, лайка и палисандрово дърво. Капнете 1-2 капки от избраното масло на памучен тампон и вдишайте. В случай че разполагате с аромалампа, използвайте я по предназначение и изпълнете помещението с аромат.

100% природно средство за профилактика и овладяване на мигрена при цикъл

Специалистите невролози у нас препоръчват Мигренон/Migrenon® за предотвратяване и справяне с менструална мигрена. Това е изцяло природен продукт, който разчита на активната съставка партенолид, за да спре болката веднъж завинаги. Партенолидът е вещество, извлечено от билката Моминска вратига, високо ценена заради своето мощно болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Механизмът на действие на партенолидът не е напълно изяснен. Предполага се, че потиска химичните реакции, които водят до мигренозно главоболие. Оказва положителен ефект и върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

А сега най-хубавото – продуктът е напълно безопасен! Удачен е за дългосрочен прием. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This