Възможно е някои алтернативни методи за лечение на мигрена да са в помощ за облекчаване на мигренозните симптоми и тежките пристъпи. Ако живеете със състоянието вероятно сте наясно колко сериозно може да влоши качеството ви на живот. Затова и статията има за цел да покаже друга, различна част по отношение справяне с мигрената. Тя се проявява за всеки индивид по различен начин, затова и е важно да обсъдите с лекуващия ви лекар, кой метод ще е подходящ за вас и ще се вписва в общия план за лечение на мигрена.

Акупресура и акупунктура – алтернативни методи за лечение на мигрена

Проучвания сочат, че акупресурата и акупунктурата показват значителни ползи като алтернативни методи за лечение на мигрена. И двете са холистични лечения, които се използват за намаляване на болката и стреса, както и за предотвратяване на мигренозни пристъпи. Акупресурата включва масаж или натиск върху специфични точки по цялото тяло, за да се облекчат симптомите на състоянието. При акупунктурата опитен лекар поставя много тънки игли на различни места в тялото, за да активира точките на натиск. По този начин тези два метода помагат за стимулиране на кръвния поток и освен това променят нивата на ендорфини (хормони, които помагат за облекчаване на болката).

Терапия със зелена светлина – един от обещаващите алтернативни методи за лечение на мигрена

Съществува тясна връзка между светлината и мигрената. Ярки или мигащи светлини могат да бъдат причина за мигрена, а чувствителността към светлина може да бъде симптом на състоянието. Светлината предизвиква електрически сигнали в ретината на окото и кората на мозъка. Изследвания показват, че терапията със зелена светлина може да помогне за намаляване интензивността на мигренозните пристъпи. Тя включва излагане на тясна ивица от нея от специална лампа. Тъй като зелената светлина генерира най-малко електрически сигнали в сравнение с други цветове като червено или синьо, тя изглежда, че не задейства или увеличава чувствителността към светлина. Някои хора смятат, че терапията с нея намалява и болката, тъй като по някаква причина тя задейства болкоуспокояващите сигнали в мозъка. Проучванията върху ефекта със зелена светлина като алтернативен метод за лечение на мигрена са ограничени, но обещаващи.

Биофийдбек – един от често използваните алтернативни методи за лечение на мигрена

Някои проучвания показват, че биофийдбек е ефективна възможност за лечение за намаляване както на честотата, така и на тежестта на мигрената. Тя е неинвазивна терапия ум-тяло, която използва електрически сензори за наблюдение на телесни функции като сърдечен ритъм, кръвно налягане, дишане и мускулно напрежение. Тези сензори събират информация за несъзнателни или неволни реакции на стрес и напрежение и дават визуални или звукови знаци. Целта е да помогнат на пациента да промени реакциите на тялото си в реално време. Биофийдбек е алтернативен метод за лечение на мигрена, предназначен да повиши осведомеността на тялото. Освен това и да обучи хората страдащи от състоянието да използват успокояващо поведение, за да минимизират въздействието на стреса, преди да започне мигренозен пристъп.

Алтернативни методи за лечение на мигрена с природен продукт

Някои специалисти препоръчват на хората да се борят с мигрената чрез немедикаментозна терапия. Затова и сред работещите стратегии е прием на изцяло природен продукт с доказано качество и ефект. В този случай това е Мигренон / Migrenon®. Средството овладява пристъпите на мигрена и разрежда тяхната честота по напълно безопасен начин. Освен това повлиява благоприятно силата на болката, гаденето и повръщането. Това изцяло се дължи на активната съставка партенолид – екстракт от Моминска вратига. Активната съставка е извлечена чрез вакуум екстракция, при който метод се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. Изключително удобен за прием, като дозировката му се адаптира спрямо състоянието и тежестта на симптомите. С висок профил на безопасност, позволяващ използването му за дълъг период от време. За оптимален ефект приемайте минимум 3 месеца.

За живот без главоболие потърсете продукта в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This