Сънят и почивката, както и приемът на много течности, обикновено облекчават неприятното главоболие. Но когато то е толкова упорито, че не минава дори на сутринта, вероятността това да е мигрена е голяма.

Кога тежкото главоболие всъщност е мигрена?

Мигрената е едно от по-тежките видове главоболие, което може да трае с дни. Освен продължителността, силата на болката също е с голяма интензивност. Най-общо казано за мигрена се смята главоболие, което е с продължителност най-малко един ден и прави човек непродуктивен. Някои мигренозни пристъпи са с продължителност до 72 часа.
Главоболие от мигренозен характер влияе особено негативно на нормалното протичане на ежедневието на страдащия и може да доведе до тревожност и депресия. Качеството на живот е значително влошено и човек може да изпита силна умора и изтощение.

Как да се справим с главоболие, което е от мигренозен характер?

Ако не се обърне сериозно внимание на първоизточника на проблема и се набляга основно на медикаменти за бързо облекчаване на болката, вероятността мигрената да се задълбочи и да се повтаря отново и отново е огромна. Този тип лекарства атакуват болката и водят до моментно облекчение, но за съжаление не третират проблема в дълбочина. Освен това, ако се налага приемът на лекарствени средства без рецепта повече от два пъти седмично, най-добре е да се насочите към консултация с медицинско лице.

На какво се дължи болката и как да се постигне трайно облекчение?

Дисбалансът на определени химикали в мозъка, сред които и серотонин, са в основата на главоболие и мигрена. Серотонин е основният невротрансмитер в мозъка и основен регулатор на болката в нервната система.
Установено е, че нивата му се понижават по време на мигренозно главоболие. Това стимулира тригеминалния нерв да освобождава вещества, наречени невропептиди, които се насочват към външното покритие на мозъка. Това е една от причините за отключване на болката.

Затова е уместно да се приемат средства, които влияят положително на нивата на серотонин в мозъка. Такива качества притежава Мигренон/Migrenon® – природен продукт с активна съставка партенолид.

Партенолид е вещество, извлечено от растението Моминска вратига (Tanacetum parthenium). Отличава се от други вещества за облекчаване на главоболие и мигрена по високата си ефективност и безопасност. Благодарение на това Мигренон регулира производството на серотонин в мозъка като успешно намалява силата и продължителността на болката. Действието на Мигренон е насочено директно върху първоизточника на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This