Някои видове чай при мигрена могат да осигурят облекчение поради своите успокояващи свойства и полезни съединения, които съдържат. Всички сме наясно, че това състояние е изключително изтощително и може значително да повлияе на качеството на живот. Затова и в тази статия ще посочим най-добрите чайове и как могат да помогнат за справяне със симптомите на мигрена.

Лайка – чай при мигрена за облекчаване на болката

Чаят от лайка е известен със своите успокояващи ефекти и се използва от векове като естествен лек за различни заболявания, включително мигрена. В него се съдържат съединения като апигенин и лутеолин, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Тези съединения помагат за намаляване на възпалението и стреса, две често срещани причини за мигрена. Освен това чаят от лайка може да насърчи релаксацията и да подобри качеството на съня, което е от решаващо значение за предотвратяването и възстановяването на мигрена.

За да приготвите чай от лайка, накиснете сушени цветове от лайка в гореща вода за около 5-10 минути. Редовното пиене на този чай може да помогне за намаляване честотата и интензивността на мигренозните пристъпи За тези, които изпитват мигрена с храносмилателни симптоми, лайката може също да успокои стомаха и да намали гаденето.

Ментов чай при мигрена

Чаят от мента е друга отлична възможност за тези, които търсят облекчение от мигрена. Ментолът в нея има охлаждащ ефект и може да помогне за отпускане на мускулите, намаляване на болката и гаденето. Направени изследвания показват, че ментовото масло, когато се прилага локално, може да помогне за редуциране интензивността на мигренозните главоболия, а чаят от мента предлага подобни ползи, когато се консумира. За да го направите, накиснете пресни или сушени листа от мента в гореща вода за около 10 минути. Той може да осигури бързо облекчаване на признаците на мигрена особено ако се консумира в началото на главоболие.

Зелен чай при мигрена – алтернатива на кофеина

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и се свързва с различни ползи за здравето. Кофеинът в него е предпоставка за свиване на кръвоносните съдове, което помага за намаляване силата на главоболието, причинено от мигрена. Освен това аминокиселината L-теанин, открита в зеления чай, действа в посока намаляване на стреса, а от там и по-рядката поява на мигренозни пристъпи. Достатъчно е за около 2-3 минути да накиснете листа от зелен чай, за направата на такъв при мигрена. Консумирането му в умерени количества може да осигури необходимото количество кофеин без отрицателните му въздействия, свързани с кафето. А това го прави подходящ вариант за страдащите от мигрена, които са чувствителни към този вид стимулант.

Природен лек за усилване ефекта на чай при мигрена

Специалистите невролози у нас препоръчват прием на Мигренон / Migrenon®. Това е продукт вдъхновен от природата, който доказано оказва благотворно въздействие върху силата и честотата на мигренозните пристъпи, подобрявайки качеството на живот. Действието му се дължи на активната съставка партенолид. Партенолидът е стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига. Той е сочен като най-надеждният билков агент за профилактика и овладяване на мигренозни епизоди. Получен е чрез патентован процес на вакуум екстракция. Така е постигната 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. Ефективността на продукта е усилена допълнително от иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-пълно и цялостно усвояване на активната съставка.

Има отлична поносимост и висок профил на безопасност. А това го прави и подходящ за продължителен прием. Дозировката може да се адаптира според силата на болката.

За живот без главоболие купете от аптеките в страната или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This