Мигрена е едно от най-неприятните видове главоболие, който засяга немалък процент от хората. Болката е толкова мъчителна и продължителна, че може да ви остави на легло с дни. Най-лошото е, че мигрената е с хроничен характер и се появява периодично – при някои хора по-често, при други – не толкова.
Съществуват обаче някои нестандартни домашни трикове, които могат да повлияят благоприятно болката и да намалят нейния интензитет.

Домашни трикове срещу мигрена

Поддържайте добра хигиена на съня

Сънят играе ключова роля за поддържането на много важни процеси в човешкия организъм. Затова редовното и пълноценно наспиване може да подобри благоразположението на тялото и да ограничи мигренозните атаки.
Да се поддържа добра хигиена на съня обаче означава всеки ден да заспивате и да се събуждате приблизително по едно и също време, т.е. – следване на график на съня.
Дори е проведено специализирано проучване за въздействието на съня върху тежестта на мигренозните пристъпи. В него се установява, че при страдащите от мигрена с лошо качество на съня се наблюдават по-чести мигренозни атаки, отколкото при хората, които имат редовен и качествен сън.

Тъмна, тиха и хладна стая

Силната светлина и високият шум обикновено се избягват от хората, които често страдат от мигрена – особено по време на пристъп. За тях е най-препоръчително да стоят в добре климатизирано помещение, в което няма излишни дразнещи източници на шум и светлина.

Магнезий

Недостатъчните количества на този минерал понякога се свързват с отключване на главоболие или мигрена. Затова и много хора са установили, че приемът на магнезий намалява до известна степен честотата на болката. Съдържа се в зелените листни зеленчуци, ядки, банани, авокадо, сушени плодове и пълнозърнести храни и е добре да присъства редовно в хранителния режим.

Избягвайте най-честите доказани провокиращи фактори

Сред най-честите провокиращи фактори, които доказано водят до мигрена, са червеното вино, зрелите сирена и преработените месни продукти.

Прилагане на компрес с лед

Ледът се смята за едно от най-ефикасните натурални обезболяващи средства. Прилагането на леден компрес на челото може да доведе до частично облекчение на болката и е особено подходящ за комбиниране с други средства.

Моминска вратига – билката с научно доказан ефект при мигрена

Независимо какъв е източникът на мигрена, тя може да бъде овладяна чрез напълно натурални средства. Висококачественият пречистен екстракт от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium) повлиява благоприятно силата и честотата на мигренозните пристъпи, подобрявайки качеството на живот на хората, които страдат от това неприятно състояние. Веществото партенолид, извлечено от билката, е с признати от учените качества за намаляване на силата, честотата и интензивността на пристъпите на болката, като повлиява успешно и гаденето и повръщането.

Затова и ефективността на Мигренон/Migrenon® е толкова висока. Защото обединява ценните качества на екстракт от Моминска вратига в достатъчно високи концентрации, така, че да повлияе болката без никакви странични ефекти. В Мигренон се съдържат само 100% натурални съставки и има много добра поносимост при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This