Единствено хората, които са страдали от мигрена, могат да добият представа за интензивността и характера на болката. Когато човек желае да разреди броя на пристъпите и интензитета на болката, е добре да ограничи максимално негативното влияние на факторите, които отключват мигренозния пристъп. Те могат да бъдат както вътрешни, така и външни за организма. Стресът, недостатъчният или некачествен сън и определени хормонални смущения са едни от най-честите вътрешни фактори. А промените в атмосферното налягане, вредните вещества, съдържащи се в някои храни и напитки и химически дразнители, които ни заобикалят в ежедневието, са някои от най-честите външни провокиращи фактори. Възможно ли е обаче да се постигне успешно лечение на мигрена с помощта на безвредни натурални средства?

Лечение на мигрена с натурални средства

Различните хора реагират различно на отделни методи и средства за облекчаване на болката. Опитайте някое от тях по отделно или в комбинация, за да установите кое най-добре повлиява конкретно вашия случай.

Омега-3 мастни киселини

Храните, богати на този вид есенциални мастни киселини, подобряват кръвообращението и намаляват възпалителните процеси в организма. Най-богати на омега-3 мастни киселини са ядките и семената като орехи, ленено семе, чия, масла от семена и някои риби и морски дарове – сьомга, сардини, скариди. Като алтернатива може да се приемат продукти, като ТриОмега 1000+ с високо съдържание на стандартизирани омега-3 мастни киселини.

Магнезий

Храните, богати на магнезий и други важни електролити, подобряват кръвния поток и функцията на мускулите и предотвратяват електролитния дисбаланс. Богати са и на антиоксиданти, които намаляват възпаленията в организма, противодействат на токсините и балансират хормоналните нива.
Най-богати на магнезий са спанакът, тиквените семена, бадемите, бананите, авокадо, смокини, фурми и други.

Етерични масла

Определени етерични масла облекчават пристъпите на мигрена. С най-благоприятен ефект оказва се са маслата от лавандула, евкалипт, мента и розмарин. Прилагането им при първи симптоми на мигрена намалява интензитета на болката, понижава нивата на напрежение и стрес в организма и благоприятства кръвообращението.

Билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium)

Тази билка доказано намалява честотата и силата на болката при страдащите от мигрена. Освен това повлиява благоприятно и придружаващите симптоми като гадене и повръщане и чувствителност към светлина и звук. Благоприятен ефект се наблюдава и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, както и при повишена температура.

Най-висококачествен екстракт от Tanacetum parthenium се съдържа в оптимални количества в природния продукт Мигренон/Migrenon®. За да се гарантира максимална чистота, висока ефективност и пълна усвояемост на активната съставка, продуктът е разработен под формата на високо ефективни течни капсули с 25 пъти по-висока концентрация на активната съставка. Това се дължи на патентования процес на вакуум екстракция.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This