Класическият масаж срещу главоболие и неговите разновидности са много повече от лечение, защото масажирането на мускулите помага за облекчаване на напрежението в тях. Това означава, че масажите са подходящи като терапия при множество оплаквания, а най-честите от тях са главоболие и дори мигрена.

Често главоболие – причини

Причините за този феномен са толкова разнообразни, колкото и формите, които той приема. Първоначално се прави основно разграничение между първично и вторично главоболие. Вторичната форма често възниква като страничен ефект от други заболявания или явления, следователно е лесна за лечение. При първичното главоболие, обаче, този процес е по-труден, защото списъкът с възможните причини е дълъг, а именно – стрес, занижен прием на течности, липса на сън, хормонални колебания. И в този контекст, често се прибягва до болкоуспокояващи – без да са проведени никакви изследвания за причината, след което се третират симптомите повърхностно, водещо до неефективно и временно отстраняване на главоболието.

Как може да се предотврати главоболието?

Когато става въпрос за главоболие, по-добре е не да премахнете болката, а да я предотвратите. Съветваме ви на работното място да заемате правилна стойка, да се наспивате добре преди това, а през деня да отделяте поне малко време на чист въздух. Приемът на достатъчно вода – също е много важен.

Класически масаж срещу главоболие

Масажът при професионален масажист е едно от нещата, които може да си подарите, ако страдате от главоболие. Изследвания сочат, че класическият и шведският масаж са се оказали най-полезни. На практика, масажът при главоболие се фокусира върху мускулите на гърба и врата. По-нежните движения като приглаждане и потупване подобряват кръвообращението, докато по-силните – осигуряват дълбока релаксация за напрегнатите мускули.

Масаж срещу главоболие, но не къде, а на главата

Като алтернатива на масажа на цяло тяло, масажът при главоболие на главата се използва за профилактика и лечение. Предимството на този вариант е в целенасоченото третиране на областта на главата, като се започне от слепоочията и челото, и се стигне до лицевите мускули. Стимулирането на кожата и мускулите насърчава кръвообращението в скалпа и по този начин, раздразнените нерви се отпускат.

Масаж срещу главоболие на главата – практическо приложение

Това е един от най-лесните, както и най-ефективните методи за успокояване на болката, както и предотвратяване на нейната поява. А, това е един масаж при главоболие, който сами може да опитате у дома – върховете на средните пръсти и показалците опирате на слепоочията, а след това започвате да правите кръгови движения с тях, отивайки нагоре. След това, хващате глава си така, че палците да са опрени в тила, а другите четири пръста да масажират главата. Ефективността на масажната техника може да бъде продължена с релаксираща атмосфера – дифузер с успокояващи аромати, приятна музика или приглушена светлина.

Масаж срещу главоболие – мигрена като специален случай

Що се отнася до мигрената, за щастие, много мерки, използвани за лечение на конвенционалното главоболие, също са ефективни и при това състояние. Това се отнася и до масажа срещу главоболие, тъй като се смята, че емоционалният стрес е един от основните причинители на мигрена. В резултат на това са познати специални масажи, базирани на класическия, които се фокусират върху главата, раменете и шията.

В допълнение към това, добре познатите движения могат да се комбинират с техники от областта на акупресурата, за да лекувате мигрена както превантивно, така и в напреднал етап. Когато се използва редовно, масажът срещу главоболие може не само значително да облекчи болката от пристъпите, но и да удължи времето между пристъпите на мигрена.

А, за най-бързи резултати, в допълнение към масажа срещу главоболие има едно решение

За най-бърз ефект срещу главоболието вземете Мигренон/Migrenon®. В продукта има съдържание на лечебното растение Моминска вратига, което има доказани ползи за облекчаване на болката в областта на главата. Продуктът е подходящ за продължителна употреба и напълно безопасен. Приемайте по 1 капсула 3 пъти дневно, след хранене.

Може да го откриете в аптеките в страната или в сайта на онлайн магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This