С настъпването на летните месеци въпросът „Как да се справим с мигрената“ е болезнена тема за хората с този проблем. Първо е важно да определим дали страдаме от мигрена. Отговорът можем да разберем с помощта на лесен тест за мигрена.

Чести причини за обостряне на мигрена през лятото

През лятото хубавото време предразполага към приятна почивка далеч от ежедневните ангажименти. Но болезнените пристъпи на главоболие съпътстват хората, страдащи от мигрена дори и по време на дългоочакваната отпуска.

  • Топлото време – повишаването на температурите в комбинация с ярката слънчева светлина през лятото увеличава риска от главоболие. Топлината води до разширяване на мозъчните кръвоносни съдове, което е предпоставка за болки в главата.
  • Яркото слънце – ако страдаме от чести пристъпи на главоболие, сме особено чувствителни и към лъчите на лятното слънце. Затова трябва да помислим как да се справим с мигрената, когато планираме почивка на топло място.
  • Промяна в хранителния режим – според изследване на Испанската асоциация по мигрена и главоболие в периода на летните месеци се консумират повече „хистаминови“ храни. Част от продуктите, които трябва да избягваме при мигрена са морските дарове, риба тон от консерва, колбасите с добавени изкуствени оцветители. Алкохолът е друг продукт, с който трябва да внимаваме, ако страдаме от мигрена.
  • Климатикът – излагането на директната въздушна струя на климатика може да ни накара да се чудим как да се справим с мигрената през лятото. Повечето хора дори не подозират, че климатичната система в автомобила може да се окаже главен „виновник“ за често главоболие през топлите месеци.

Как да се справим с мигрената през горещите месеци – полезни препоръки

  • Хидратирайте организма си – следете дневният ви прием на вода да не пада под 2 литра. С вдигането на температурите се засилва отделянето на пот. Тялото ни губи повече вода и ако не приемаме достатъчно течности, рискуваме да навредим на организма си. Дехидратацията е опасна за здравето и е сред честите причини за мигрена през лятото.
  • Внимавайте със слънцето – препоръчително е да стоите на сянка, ако страдате от чести главоболия. Без значение на почивка или в града, за вас шапките и слънчевите очила с поляризиращи лещи са задължителен атрибут. Избягвайте да се излагате на пряка слънчева светлина през най-горещите часове на деня.
  • Балансиран живот – ако не знаете как да се справите с мигрената, отговорът е в ежедневната рутина. Главоболието често е провокирано от големите количества стрес. Въпреки че програмата през лятото може да бъде натоварена, намерете време за спокойна почивка, консумирайте качествена храна и си осигурете достатъчно време за сън.

Природно решение как да се справим с мигрената окончателно

За да противодействате на главоболието през лятото прибавете към изброените препоръки и Мигренон/Migrenon® – природно оръжие срещу мигренозно и дуги видове главоболие. Продуктът повлиява благоприятно върху пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането. Тайната за трайния успех в борбата с главоболието се крие в стандартизиран и високопречистен екстракт от билката Моминска вратига, представляващ веществото партенолид. Учените отдават положителния ефект на партенолид на способността му да потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозно главоболие. За живот без главоболие специалистите препоръчват продължителен прием.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This