Един от всеки 10 човека страда от мигрена, като в 2 от всеки 3 случая се касае за представителки на женския пол. Мигрената може да се прояви във всеки един етап от живота – от детска до зряла възраст. Характеризира се с пристъпни главоболия, с продължителност от 4 до 72 ч. Те са съпроводени от гадене, повръщане, смущения в зрението, вегетативни прояви, топли и студени вълни. Един пристъп може да трае от няколко часа до три дни.

Ако не се предприемат мерки за предотвратяване на това състояние то може да лиши от човека от работоспособност. Мигрените главоболия могат да се намесят и повлияят негативно върху семейните и служебните задължения.

Как да предотвратим появата на мигренозните пристъпи?

Основното, което всеки човек, страдащ от мигрена е необходимо да направи е да избягва факторите, водещи до това състояние.

Една от причините за мигрена може да бъде някои храни и напитки – сирена, вино и др. Тяхната консумация следва да бъде понижена, ако човекът е предразположен към чести мигренозни пристъпи. Стресът, прекомерното натоварване и напрежение на работното място или големи физически натоварвания. Ето защо осигуряването на достатъчно време за релаксация е един добър начин за предотвратяването на пристъпите. Карането на колело, разходките сред природата, плуването, джогинга, четенето на книги, гледането на телевизия и др. са лесен и ефективен начин за освобождаване от стреса, водещ до мигренозни пристъпи.

Хората, страдащи от мигрена не бива да пропускат хранене и да гладуват продължително, тъй като това е причина за възникване на пристъпи. Повишеният прием на кофеин е друга причина за появата на мигрена. Ограничаването на консумацията на кофеин-съдържащи напитки – по-малко от две на ден, също е начин за предотвратяване на пристъпите.

Приемът на природният продукт Мигренон е още едно ефективно решение за постепенното разреждане и предотвратяване на пристъпите на мигрена. Съставката на Мигренон – партенолид, се използва отдавна като средство срещу мигрена. Мигренон потиска химичните реакции, водещи до развитието на мигренозните пристъпи. Мигренон е различен от останалите препарати срещу мигрена поради качеството на съставката, начина на получаване, и фармацевтичната форма. Съставката на Мигренон е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. Благодарение на него е постигната 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартните процедури на извличане. Това прави Мигренон първият природен продукт с толкова висока чистота и ефективност при предотвратяване на мигренозни пристъпи. Фармацевтичната форма Solucaps (течна капсула) позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка от организма.

694