Ако имате нужда от помощ за облекчаване на мигрена без да прибягвате до болкоуспокояващи медикаменти, то следващите редове са за вас.

Акупресура – алтернативен начин за облекчаване на мигрена

Тази древна лечебна техника се основава на китайската практика акупунктура и включва масаж на определени точки от тялото. Практикува се при мигрена за намаляване на болката. Според изследване, проведено през 2012 г. сред 40 души, които страдат от мигрена без аура, акупресурата може да повлияе симптомите гадене и повръщане, свързани с мигренозно главоболие. Това се случва чрез натиск на акумулаторна точка, която се намира три пръста над китката, от вътрешната страна на ръката.

Обърнете внимание на диетата

Много хора, които страдат от мигренозни пристъпи, установяват, че има храни и напитки, които ги предизвикват. Най-често става въпрос за следните продукти:

  • преработени храни
  • алкохол, особено червено вино
  • шоколад
  • напитки с кофеин

Ако страдате от мигрена е препоръчително да си водите наблюдения какво провокира симптомите при вас и да го избягвате. Спазването на диета, адаптирана спрямо състоянието ви, може да разреди мигренозните пристъпи в бъдеще. А ново проучване установява, че положителният ефект от повишения прием на омега-3 мастни киселини върху мигрената е подобен на този от някои антимигренозни средства. Те намаляват възпалението и понижават болката при мигрена.

Джинджифил за облекчаване на мигрена

Изследване от 2014 г. сравнява ефекта от консумацията на джинджифил с този при прием на често срещано лекарство за мигрена. Оказва се, че ползите от двете средства са сходни. Джинджифилът има свойството да намалява напрежението в главата, като блокира простагландините – вещества, които причиняват болка и възпаление. У дома може да го консумирате под формата на чай, чието приготвяне отнема около 10 минути.

Добрата хидратация е важна при мигрена

Недостатъчният прием на вода е добре известна причина, която предизвиква неприятното главоболие. За да сте хидратирани, е достатъчно да си изградите навик да пиете вода и да консумирате повече плодове и зеленчуци. С времето тялото ще свикне с приема на повече течности и само ще ви „подсеща“ да пиете вода. А честотата на мигренозните атаки и болката по време на пристъп ще намалеят.

Намалете стреса в ежедневието

Около 70% от хората поне веднъж в живота си са страдали от главоболие, възникващо вследствие на стрес. Той се натрупва в такива количества, че мозъкът не може да го неутрализира и това е една от основните причини за поява на мигрена. За превенция на главоболието при стрес, специалистите препоръчват достатъчно количество сън, релаксация, редовно физическо натоварване, здравословно и редовно хранене. Освен това не се препоръчва злоупотребата с обезболяващи средства тъй като те могат да доведат до прогресия на главоболието.

Доказано природно средство за облекчаване на мигрена

Мигренон/Migrenon® е изцяло природен продукт с мощен ефект при мигрена. Активната съставка партенолид (екстракт от билката Моминска вратига) доказано разрежда и предотвратява мигренозните пристъпи. Освен, че повлиява благоприятно върху мигренозните атаки, партенолидът спира гаденето и повръщането. Също така влияе положително върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозировката е по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. При необходимост може да се адаптира.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This