Диагнозата „хронична мигрена“ получават хората, които са в плен на пулсиращата едностранна болка в главата поне 15 дни месечно за повече от 3 месеца в годината. Скорошно изследване посочва, че поради продължителния дискомфорт, който изпитват засегнатите, качеството им на живот е значително по-занижено от това на пациентите с епизодична мигрена. Освен че повлиява негативно емоционалните и социални аспекти от живота на потърпевшите, хроничната мигрена сериозно застрашава и тяхното здраве. Научете повече за резултатите от проучването и как с помощта на природата може да се намали силата и честотата на мигренозните атаки.

Негативното отражение на хроничната мигрена върху качеството на живот

Данните от проучването нееднозначно сочат, че диагностицираните с хронична мигрена, по-рядко работят на пълен работен ден от страдащите от епизодична мигрена. Облечено в конкретни числа, твърдението изглежда по следния начин: 38% от хората с хронична мигрена прекарват по 8 часа на работното си място, докато 40-часова работна седмица имат близо 52% от хората с епизодична мигрена. Негативите обаче не свършват дотук. При 20% от „жертвите“ на хронична мигрена симптомите са толкова тежки и мъчителни, че състоянието им е определено като „инвалидизиращо“. За сравнение това се случва едва при 11% от хората, които по-рядко получават мигренозни пристъпи. Предвид тези обстоятелства никак не е учудващо, че страдащите от хронична мигрена имат по-ниски доходи. Учените, провели изследването, са готови да оборят всеки, който се съмнява в твърдението, че ниският стандарт на живот при тези пациенти е пряко следствие от хроничната мигрена. Аргументът им е солиден – няма драстична разлика в нивото на образованост между хората с хронична и епизодична мигрена.
И тъй като едно зло никога не идва само, страдащите от хронична мигрена са по-склонни към развитие на тревожно разстройство, депресия и хронични болки. Макар и по-рядко хроничната мигрена увеличава риска от поява на привидно несвързани заболявания като астма, бронхит, хронична обструктивна белодробна болест, диабет и хиперлипидемия.

Отговорът на природата при хронична мигрена

Поради опасностите, които хроничната мигрена крие, здравните експерти приканват засегнатите своевременно да предприемат своевременни мерки, за да намалят честотата и тежестта на пристъпите. Мигренон/Migrenon® е неоспорим лидер на пазара у нас в овладяване на мигренозната болка и в разреждане на мигренозните атаки във времето. Силата на този 100% природен продукт се дължи на прецизно дозираното количество партенолид. Този висококачествен стандартизиран екстракт, извлечен от билката Моминска вратига, отдавна се използва за успешното предотвратяване на мигрена. Смята се, че потиска химичните реакции, водещи до появата на мигренозно главоболие. Партенолидът в Мигренон е получен чрез патентован процес на вакуум екстракция, при който се постига 25 пъти по-висока концентрация, отколкото при стандартната процедура на извличане. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага, гарантират неговото по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощния му ефект. Мигренон има изключително удобен прием, а дозировката е индивидуална и може да се адаптира според състоянието. Напълно безвреден и няма данни за странични ефекти. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Мигренон да се използва редовно минимум 6 месеца.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This