Ако и вие сте сред жените, които всеки месец в точно определени дни сте измъчвани от досадно главоболие, знайте, че не сте единствените. В следващите редове ще откриете решение за този мъчителен проблем.

Според проучване, осъществено в Лондонска клиника 50% от жените страдат от мигрена по време на менструалния си цикъл. Понякога тези пристъпи на главоболие може да бъдат с нерегулярна честота, а в други случаи – при 35% от жените, те присъстват редовно.

Според експертите решението на този проблем е изключително лесно. То се крие в приема на противовъзпалително средство. Това се потвърждава и от проведено изследване с участието на 400 жени, страдащи от менструална мигрена. В продължение на 3 месеца дамите са приемали средство, повлияващо възпалението. Вследствие на това 80% от доброволките се „спасили“ от менструалната мигрена.

Специалистите са на мнение, че противовъзпалителните средства с природен произход успешно може да заместят синтетични лекарствени средства срещу мигрена. Ефектът от употребата на аналгетици е свързан със свиване на кръвоносните съдове, понижаване на налягането и отшумяване на болката. След известно време обаче съдовете се разширяват и болката отново е налице – това е т.нар. „бумеранг-ефект“.

Ето защо е създадено ефективно природно средство за лечение и профилактика на мигрена, което притежава висок профил на безопасност. Мигренон е средство на първи избор при мигрена, на който се доверяват в практиката си редица специалисти. Доказано е, че Мигренон потиска медиаторите на болката и възпалението.

Активната съставка партенолид се усвоява изключително бързо и лесно от организма, тъй като се предлага в специална фармацевтична форма – течни капсули. При случаите на менструална мигрена Мигренон се приема по схемата 3 пъти по 1 капсула дневно три дни преди настъпването на менструацията, по време на нея и един ден след това.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This