Соня Сотирова,
50 – годишна, от София

Пролетта е време на главобол. Знам гo от един многo известен професор невролог, при когото ме заведе моето дългогодишно и упорито главоболие, след като обиколих мноrо кабинети и изгълтах какви ли не хапчета.

Мъките ми бяха най-силни именно през пролетта и професорът потвърди, че в този сезон и други пациенти имат най-тежките пристъпи.

Особено месец преди и след пролетното равноденствие, което настъпва на 22 март. Науката няма точен отговор защо това се случва. Допуска се, че пристъпите са свързани със сезонните ритми на мозъка – така наречените циркадни цикли, които се диктуват от хипоталамуса и хормоните, които той отделя. Опитът му показал, че с покачването на температурата през пролетта също се обостря главоболието. Наскоро прочел резултатите от едно ново изследване, което потвърдило, че метеорологичните условия влияят върху честотата на главоболието. Повишаването на температурите, влажността и намаляването на атмосферното налягане са сред най-честите причини, поради които хората страдат от главоболие.

Както и да е, теорията си е теория, но нямаше да твърдя, че е най-добият специалист, ако не беше намерил начин да ме спаси от това страдание. Както казах, с доста лекарства бях тровила организма си без ефект, всякакви съвети за смяна на режима на живот и хранене бях изпълнила. Главоболието позатихваше временно, но не си отиваше. Болката отново стягаше главата ми като каска, даже обхващаше шията и стигаше чак до раменете.

 

Професорът ми предписа един-единствен продукт, и то природен.

Настоя единствено да проявя постоянство и да го взимам по-продължително време, поне 6 месеца. За да се отърва не само от силните пристъпи, но и постепенно да ги разредя и накрая съвсем да забравя за тях. Звучеше невероятно, но не пречеше да опитам.

Продуктът се казваше Мигренон. Според професора, това е иновационен продукт, който се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на получаване и фармацевтичната форма. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Мигренон за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма Solucaps (течна капсула) е запазена марка на фирма БОРОЛА. Тази форма позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Доказано е, че съставката на Мигренон може да се използва успешно за предотвратяване на мигрена, а при продължително приложение се намалява честотата и тежестта на мигренозните пристъпи. Редица проведени клинични проучвания доказали ефективността на природния продукт и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, напр. спазми на матката, и при температура.

Както каза човекът, така и стана – отървах се от главоболието за половин година. Минах през есента, която също е главоболно време, без проблеми. А сега не ме стряскат капризите на Баба Марта. Тези дни точно на пролетното равноденствие, занесох една торта в болницата – да се почерпят професорът и екпът му, толкова е хубаво без болка да посрещнеш пролетта.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This