Синусово главоболие – носът е запушен, после тече, а след това започвате да усещате натиск около очите, в горната част на челюстта и челото? Всяко движение на главата увеличава болката, а симптоми като треска, възпалено гърло, кашлица и умора идват с пълни сили – познато ли ви е? А, сега е моментът, в който да наведете главата си напред и да, болката започва да се увеличава. Това са част от симптомите, които могат да съответстват на състоянието – синусово главоболие. В практиката, то често се бърка с мигрена и заради това е важно да се идентифицира, за да може да се започне специфично лечение, по възможност.

Критерии, по които да определите появата на синусово главоболие

Един от симптомите е фронталното главоболие, което е придружено от болка в една или повече области на лицето, ушите, и зъбите. Също така, този тип главоболие се развива едновременно с появата на остър риносинузит или обостряне на хроничен риносинузит. Освен това, главоболието и болките изчезват обикновено в рамките на до седем дни след ефективно лечение. Най-ясната основа за диференциация е наличието на остър риносинузит (секрет от носа, температура, кашлица и болки в гърлото). В допълнение, синусовото главоболие обикновено не е придружено от гадене или повръщане, нито се влошава от шум или светлина. Така, че типичните симптоми на мигрената тук са изключени. Риносинузитът, всъщност, е широко разпространен. Това е заболяване с висока и нарастваща честота, а бронхитът често протича със синузит, както и обратно.

Причини за синусово главоболие

Риносинузитът може да бъде причинен от различни вирусни инфекции, алергии, бактериални инфекции, недобра имунна система и структурни промени в носната кухина. А, локалното възпаление и промените в параназалните синуси могат да причинят главоболие. Със сигурност, главоболието се развива при остър риносинузит, защото при хроничния – причините за главоболие и болки в лицевата част не са напълно ясно. Важно е да споменем, че синузитът може да засегне всеки, а вероятността от това се увеличава, ако имате астма, слаба имунна система или различни алергии.

Произход на синусовото главоболие

В здравите синуси, секретите и слузта се дренират, и така – въздухът, който дишате може да циркулира свободно. Ако, обаче, синусите са силно възпалени, тези области се стесняват и блокират, което означава, че секретите и слузта не могат да бъдат дренирани. Ако случаят е такъв, то бактериите, гъбичките и вирусите, могат да се разпространят и размножат бързо в носната слуз. Въпреки че острите вирусни инфекции често са причина за появата на остър синузит, всяко състояние, затрудняващо оттичането на секрети и слуз, може да доведе до синузит.

Предотвратяване появата на синусово главоболие

За да намалите риска от остър риносинузит, трябва да вземете необходимите предпазни мерки за поддържане здравето на лигавицата на синусите. Първият ни съвет е да миете ръцете си редовно, защото това би намалило шанса от инфекции на синусите. На следващо място ви съветваме да спрете или поне намалите тютюнопушенето. Също така, избягвайте места, които са задимени, а вместо това си осигурете свеж въздух и проветрявайте често помещенията, в които се намирате. И за финал – уверете се, че въздухът в стаята е достатъчно влажен. Контролираното „добавяне“ на влага в помещението може да бъде ефективен метод за предотвратяване появата на синузит.

И така, с чисти и здрави синуси – синусовото главоболие няма да се появи!

Овладейте главоболието с помощта на природата

Представяме ви – Мигренон / Migrenon®, който е изцяло натурален продукт срещу главоболие. В него се съдържа партенолид от 0,43 мг, който е получен чрез патентован процес на вакуум екстракция, при който се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. С неговия прием, вие ще си осигурите живот без болка. Със своето действие, продуктът повлиява благоприятно гладката мускулатура на тъканите и така намалява силата на болката, както при синусово главоболие, така и при мигрена. А, иновативната му форма на капсулите – Solucaps, гарантира в пъти по-бързо и лесно усвояване на продукта от организма. Дозировката е по 1 капсула до 3 пъти дневно, след прием на храна.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This