Главоболието е едно от най-неприятните състояния, които влошават качеството на живот и правят човек непълноценен. За съжаление забързаният и напрегнат начин на живот, както и редица провокиращи фактори, все по-често стават причина за появата на силно главоболие и мигрена при голям процент от хората.

Разликата между двете състояния е, че главоболието може да отмине до няколко часа, а мигрената може да трае с дни. Освен това мигренозният пристъп често е съпроводен от гадене или повръщане, както и изостряне на чувствителността към звук и светлина.
Друг отличителен признак на мигрената е, че може да бъде предшествана от т.н. аура – предупредителен признак, който се изразява в зрителни или слухови нарушения и други физически оплаквания като изтръпване или скованост от едната страна на лицето или крайниците, слабост и умора, болки или скованост във врата и др.

Провокиращи фактори за появата на силно главоболие и мигрена

• Стресът е в основата на отключването на силно главоболие. Независимо каква е първопричината за емоционален стрес, той трябва да бъде овладян, за да се намали честотата и силата на болката.
• Дехидратация на организма или занижен прием на вода също често се свързва с главоболие.
• Липсата на достатъчно сън води до нарушения в нервната система, в резултат на което нерядко се стига до главоболие.
• Злоупотреба с алкохол причинява главоболие или мигрена.
Стоматологични проблеми също могат да са в основата на мигренозна болка.
Климатични промени или изменения в барометричното налягане понякога отключва главоболие или мигрена.
Определени храни и напитки, както и непълноценно хранене, повишават вероятността от появата на главоболие или мигрена.
• Изменения в хормоналните нива, най-вече при жените, често причинява главоболие или мигрена (преди или по време на менструалния цикъл, както и по време на бременност).

Овладяване на силно главоболие и мигрена по природен начин

Всеки, който често страда от силно главоболие или мигрена, е добре да е запознат изцяло с начините за предотвратяване на болката. Сред тях от най-ключово значение са добрият сън, прием на достатъчно количество вода, избягване на храните, които отключват болката, управление на стреса и редовни физически упражнения. Много хора установяват трайно облекчение на болката след редовния прием на Мигренон/Migrenon®. Това е натурално средство, чийто ефект се дължи на активната съставка партенолид.

Мигренон се различава от типичните обезболяващи средства по това, че е с изцяло натурален произход, което го прави безвредно и щадящо средство. С Мигренон не настъпва моментно облекчение, но за сметка на това в дългосрочен план продуктът успява да неутрализира първоизточника на болката.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This