Мигренозните пристъпи се проявяват с много силно главоболие, придружено от пулсации в областта на главата, гадене, повръщане, коремни болки, зрителни смущения и др. Специалистите все още търсят универсален метод за лечение на мигрена, гарантиращ пълното излекуване от нея. Досегашните търсения обаче са довели до разработване на средства, с които мигрената може да се контролира, а пристъпите й да протичат много по-леко и безболезнено.

Противоречивата мигрена

Мигрената е сложно заболяване и все още има причини и особености в протичането й, които трябва да се изясняват. Освен това проявите й при отделните пациенти са строго индивидуални. При някои от страдащите мигрената се проявява рядко и слабо и главоболието лесно се овладява със стандартни обезболяващи средства. При други засегнати обаче заболяването атакува често и със силно омаломощаващи пристъпи, а главоболието почти не подлежи на контрол. Това е довело до разработване на различни методи за лечение на мигрена, които обаче невинаги са еднакво ефективни в отделните случаи. Затова е добре да се познават предлаганите лечебни подходи и с помощта на лекар да се открие този, който в максимална степен намалява страданието на засегнатия пациент.

Методите за лечение на мигрената също дават противоречиви резултати

Бумът на технологиите в последните години доведе до проучване на нови методи за лечение на мигрена. Сред тях се открояват няколко основни:

– лечение с ботокс

– лечение с електростимулация на троичния нерв

– лечение на мигрена с опиоидни средства. Опиоидите са аналгетици (болкоуспокояващи) с добавени наркотични вещества като оксикодон, кодеин и др.

Тези методи обаче, макар и да дават позитивен ефект, имат своите сериозни недостатъци. Инжектирането на ботокс например изискава много време до постигане на някакъв резултат; електростимулацията на троичния нерв се извършва през челото и винаги е съпроводена с дискомфорт, и се счита, че има само временен ефект; опиоидните средства от своя страна не може да се прилагат продължително време, поради сериозните си странични ефекти като повръщане, запек, отслабено дишане, обриви по кожата, понижено кръвно налягане и др.

Много лекари препоръчват едно доказано безвредно средство

Богатият опит на редица специалисти е показал, че за постигане на траен и безопасен ефект лечението на мигрената трябва да включва прием на природния продукт Мигренон/Migrenon®. С него мигрената може да бъде овладяна, да се намали честотата и силата на пристъпите й. Като краен резултат приемът на Мигренон успешно осигурява живот без мигренозно главоболие за много хора.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This