Д-р Виолета Георгиева,
невролог, МБАЛ “Доверие”

През последните 20 години броят на засегнатите от мигрена се е увеличил с 50%. По-често засегнатите са жени, но наблюдаваме присъствието на мигрената и в детската възраст, обикновено около пубертета.

Прекомерната употреба на болкоуспокояващи лекарства също води до главоболие.

Освен това мигрената е прогресиращо неврологично заболяване и затова всички страдащи се нуждаят от безопасна и ефективна профилактика.

Вече 2 години прилагам Мигренон в практиката си на невролог и имам отлични впечатления. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт на Tanacetum parthenium в уникална фармацевтична форма солукапс или течни капсули.

Действието на Мигренон е доказано. Той потиска химичните реакции, водещи до мигрена. Повлиява болката и възпалението. Ето защо Мигренон е подходящ при мигрена и други главоболия. Ефективен е както за предотвратяване, така и по време на пристъпите. За предотвратяване на пристъпите е необходим по-продължителен прием.

Дозировката на Мигренон е от 1 до 3 Solucaps дневно след хранене.

По време на пристъп се приема по 1 капсула допълнително. По време на пристъп при нужда може да се комбинира и с други препарати. При деца дозата е по-ниска – по 1-2 течни капсули (Solucaps) дневно.

Приемът на Мигренон с цел профилактика започва в отсъствие на пристъп и продължава 1 – 2 години. При добро повлияване може и 6 месеца. Спирането на Мигренон трябва да става постепенно.

Когато се касае за менструална мигрена, схемата е следната: Мигренон се започва 3 дни преди очакваната дата на менструацията 3 пъти по 1 течна капсула. Тази дозировка остава до два дни след отзвучаване на кървенето, след което се намалява на 2,1 капсула и се спира. По този начин мигренозното главоболие по време на месечния цикъл се предотвратява, а освен това се повлияват добре и коремните болки.

От практиката с Мигренон ми правят впечатление следните негови предимства: ефектът настъпва след 2-3 седмици, пристъпите се разреждат с около 60%, намалява тяхната тежест и продължителност, намалява количеството на приеманите болкоуспокояващи лекарства.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This