Според американски специалисти от медицинския институт „Джон Хопкинс“ около 72% от световното население е застрашено от мигрена. Основната причина за нея е стреса, но се оказва, че има и други неизвестни досега провокиращи фактори.

Вярва ли ви се или не съществуват множество ежедневни навици, които могат да ни костват много часове, прекарани в силни и мъчителни болки в главата. За да бъдем една крачка пред тях нека разберем кои са най-неочакваните привички, виновни за появата им. Като допълнение на това в настоящата статия ще разберете и как, освен чрез отказването от тях, ефективно можем да се преборим с мигрената.

Не се храним на обяд

Хората, които поради дадена причина системно се лишават от храна на обяд увеличават многократно риска от поява на мигрена. Известно е, че хипоталамуса е част от мозъка, управляващ „часовника“ в тялото ни. Благодарение на това организмът ни „знае“ кога е време за обяд и ако не му доставим храна, той реагира на липсата й с главоболие. Когато не се храним се понижава кръвното налягане и кръвната захар, което също е причина за появата на мигрена.

Не се придържаме към регулярен режим на физическа активност

Според проучване на специалисти от Атланта, ако не се подлагаме на регулярно физическо натоварване увеличаваме риска от поява на мигрена. Установено е също така, че ако се придържаме към регулярна физическа активност оплакванията свързани с мигрената ще отслабнат. Ето защо е необходимо да си изградим подходящ за свободното ни време режим за спортуване и да го следваме стриктно.

Не се отказваме от почерпките с алкохол

Последни изследвания сочат, че 38% от хората, засегнати от мигрена са особено чувствителни към алкохолните напитки. Известно, е че приемът на алкохол води до отклонения в серотониновите нива, което оказва негативно влияние върху болковите рецептори. Ето защо е добре хората, страдащи от мигрена, както и тези, които искат да избегнат отключването й да се въздържат от употребата на алкохолни напитки.

Само отказът от тези навици ли може да ни спаси от мигрена?

Друг високоефективен начин, в помощ на борещите се с мигрената е прием на природния продукт Мигренон. Мигренон съдържа екстракт от билката моминска вратига, която отдавна се прилага за предотвратяване на мигрената. Научно доказано е, че Мигренон ефективно потиска химичните реакции, водещи до отключване на мигренозно главоболие. По този начин Мигренон позволява на всеки един от нас да води живот без главоболие!

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This