Мигрената е сред най-неприятните видове главоболие. Характеризира се с пулсираща болка, обикновено в едната половина на главата, гадене и стомашно неразположение, повръщане, изострена чувствителност към светлина, шум и миризми, напрежение в синусите и в някои случаи с появата на т.н. аура, изразяваща се във визуални и други сетивни смущения.
Съществуват обаче и по-редки, малко познати симптоми на мигрена. Ето кои са те и защо е редно да им се обърне по-специално внимание!

Нетипични симптоми на мигрена

  • Болка в областта на лицето – при някои от страдащите от мигрена се появяват подобни оплаквания. Болката в областта на лицето може да бъде от умерена до силна, обикновено най-изразена в зоната около очните ябълки. Възможно е и да се появи усещане за чувствителност при докосване.
  • Неврологични нарушения – понякога мигрената е възможно да предизвика нетипични неврологични смущения като скованост, последвана от парализиране на едната ръка или дори на цялата половина на тялото.
  • Абдоминални проблеми – обикновено мигрената се свързва най-вече със силна болка в главата. Но не е изключено да се появят и коремни проблеми като спазми и болки. Жените ги оприличават с болките в корема по време на менструация, но болезнеността може да премине и нагоре по храносмилателния тракт към стомаха.

Облекчаване на неприятните симптоми на мигрена

Появата на някой от гореспоменатите симптоми налага незабавно посещение на квалифициран специалист, който да идентифицира първоизточника на проблема и да изключи вероятността от по-сериозно и неблагоприятно развитие.

Мигренозните атаки, с които много хора се сблъскват редовно, могат да бъдат облекчени с помощта на изпитано и доказало се във времето природно средство. Мигренон/Migrenon® е продукт на основата на екстракт от билката Моминска вратига, която е едно от най-проучваните и ефективни природни средства за облекчаване на мигрена, всякакви видове главоболие, ревматични болки и спазми на гладката мускулатура.

Мигренон се отличава от други средства за мигрена по чистотата и ефективността на активната съставка и качеството си да повлиява благоприятно освен силата на болката, също така и гаденето и повръщането.
За безопасността на Мигренон може да се съди по това, че е подходящ дори за прием от деца, като дозировката се определя спрямо възрастта и теглото на детето. За възрастните най-оптимален е приемът на поне 3 течни капсули (Solucaps) дневно след хранене.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This