Има определени групи хора, които страдат по-често от мъчителни симптоми на мигрена. Кои хора са изложени на по-голям риск от мигренозно главоболие, научете в редовете по-долу.

Според Световната здравна организация, около 550 млн. души по света страдат от често повтарящи се пристъпи на главоболие, като по-голямата част от тях са причинени от мигрена

Американски учени са категорични, че хората с наднормено тегло изпитват по-често главоболие от хората, чието телесно тегло е в норма. Това показват резултатите от проведено изследване, обхванало около 4000 души на средна възраст около 40 години, които страдат от мигренозно главоболие. Специалистите са установили, че при доброволците, които имат наднормено тегло, пристъпите на мигрена протичат много по-продължително и по-тежко.

Установено е, че съществува връзка между мигрена и депресия

До този извод са стигнали няколко научни екипа от специалисти в различни медицински центрове след години проучвания на десетки хиляди пациенти с мигрена.

Канадско проучване, в което са наблюдавани 15 000 души за 12 години показва, че хората, които страдат от мигрена са изложени на по-висок риск от развитие на депресия. От друга страна, депресията може да увеличи риска от развитие на мигренозно главоболие, констатират още учените. Според експертите, хората с мигрена са изложени на 80% по-висок риск от развитие на депресия отколкото хората, които не страдат от мигренозно главоболие.

Друго проучване на холандски учени от университета в Лайден доказва, че между мигрената и депресията има генетична връзка. Екипът е проучил данните на 2652 души. Учените доказват, че гените, кодиращи мигрената и депресията, са едни и същи. Затова хората, които страдат от мигренозно главоболие са генетично предразположени да развият и депресия.

Честата мигрена може да доведе до силна депресия и натрапчиви мисли. В това са убедени американски невролози, оповестили резултати от 14 – годишно проучване. Учените анализирали здравните картони на повече от 36 000 жени. Изследователите установили, че над 50% от дамите с мигрена изпадат и в депресия. Според ръководителя на проучването д-р Тобиас Курт, ако се овладее мигрената, депресията може да изчезне.

Според различни проучвания най-често срещаният проблем на работното място е главоболието

Многобройни изследвания са доказали, че хората живеят по-дълго и в по-добро здраве, ако са удовлетворени от това, с което се занимават. В някои случаи обаче, липсата на ясна граница между работно и свободно време, и произтичащите от това проблеми, са свързани с допълнителен стрес.

Забързаното ежедневие и натовареният режим на работа предизвикват главоболие при мнозина от нас. Нерядко за страдащите от мигрена, работното място се превръща в истински кошмар. Установено е, че от неприятното медицинско състояние са засегнати над шест милиона британци, а в целия Европейския съюз страдат десетки милиона души.

Според канадски учени, мигрената засяга драматични и силно емоционални личности. Хората, които се занимават всекидневно и интензивно с проблемите на други хора, са изложени на по-голям риск от поява на мигренозни пристъпи. Заключението от изследване, проведено в Торонто, категорично потвърждава, че хората с интелектуални професии живеят под постоянно психическо напрежение. Емоционалният и менталният (свързан с интензивен интелектуален труд) стрес са основни фактори, които отключват мигренозно главоболие.

За всички, които страдат от мигрена – ето го решението!

Около 80% от българите страдат от често повтарящо се главоболие. Лекарите са на мнение, че в повечето случаи това е реакция на организма към стреса и преумората.

Мигрената е свързана със силна болка, придружена от световъртеж, стомашни неразположения (гадене, повръщане) и влошаване качеството на живот. Болкоуспокояващите лекарствени средства въздействат само на симптомите. Те не влияят на причините за проблема.

Според много специалисти природният продукт Мигренон/Migrenon® е разумна алтернатива на медикаментозното лечение. С приема на Мигренон симптомите на мигрена могат да бъдат овладяни ефективно и безопасно!

Продуктът съдържа партенолид, за който се счита, че потиска химичните реакции, провокиращи развитие на мигрена. Доказано, е че Мигренон намалява честотата и тежестта на мигренозните пристъпи и подобрява качеството на живот. Той няма нежеланите ефекти на повечето аналгетични лекарствени средства, поради което е подходящо средство за овладяване на мигренозните симптоми. Природният продукт е напълно безвреден, дори при продължителна употреба.

Мигренон се дозира по 1 течна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Може да се комбинира при нужда и с аналгетици или други лекарствени средства против мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This