Симптомите на мигрена варират при всеки човек. Поредното доказателство за това е появата на силни стомашни болки по време на мигренозен пристъп при част от засегнатите. Разберете повече за слабо познатия признак, въз основа на който се отдиференцира така наречената абдоминална или коремна мигрена.

Какво представлява коремната мигрена?

По своята същност абдоминалната мигрена е подвид на класическата мигрена. Трудна е за диагностициране. Правилна диагноза може да се постави едва след като специалистът задълбочено проучи фамилната история на пациента. Коремната мигрена може да засегне хора от всяка възрастова група. Най-често в неин плен обаче попадат децата и младежите. Опитът показва, че с напредване на възрастта при малчуганите честотата и тежестта на пристъпите на абдоминална мигрена чувствително намаляват.

Кои са причините за мигрена с болка в стомаха?

Подобно на останалите форми на мигрена и тази, придружена от коремна болка, е с непознат произход. Като предполагаем фактор за възникването й се посочват повишената чувствителност на червата към външни стимули. Те могат да бъдат от физиологичен (определени храни) или от психологически характер (тревожност и стрес). Твърде вероятно е хормоналните промени също да стоят в основата на неразположението по време на мигренозен пристъп.

Как протича мигрена с коремни болки?

Както подсказва наименованието й, коремната мигрена се характеризира с внезапната поява на остра болка в областта на стомаха. Обикновено тя се усеща в централната част на корема и е съпроводена от симптоми като бледа кожа, гадене, повръщане и липса на апетит. Не е изключено да се появи и пулсираща болка в главата. Дискомфортът е ясно изразен и може да продължи от няколко часа до няколко дни.

По какъв начин се овладява мигрена с болки в коремната област?

Избягването на факторите, които потенциално провокират коремна мигрена, е най-добрият начин за справяне с нея. За целта те трябва коректно да се идентифицират. Ако засегнатите установят, че определена храна причинява неразположението, незабавно трябва да преустановят нейната консумация. В случай че стресът провокира дискомфорта, е необходимо да се вземат своевременни мерки срещу него.

Кое е най-мощното природно средство на българския пазар срещу мигрена?

Мигренон/Migrenon® от години е средство на първи избор на специалистите у нас срещу мигрена. Причината да се спрат именно на този продукт е, че той е напълно безвреден и е ненадминат в преодоляване на болковия синдром при мигренозен пристъп. Тайната на силата му се крие в активната съставка партенолид, извлечена посредством вакуум екстракция от билката Моминска вратига. Пречистен до съвършенство и в оптимална доза (0.43 mg във всяка капсула), той влияе положително върху гладката мускулатура на съдовете и на стомашната стена, което има отношение към мигренозната болка. Поради изцяло природния си произход Мигренон може да се използва продължително време от деца без риск от нежелани ефекти и реакции. Продуктът има изключително удобен прием, а дозировката може да се адаптира спрямо възрастта и теглото на малчугана.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This