Мигрена е заболяване с много лица. Пример за това е едно от по-редките й проявления, което освен с едностранно пулсиращо главоболие се характеризира и с усещане на внезапна мускулна слабост в крайниците. Причината за отключването му е неизвестна. Предполага се, че е причинено от нарушение на нервните влакна, по които се предават нервните импулси. Разберете повече за тази забулена в мистерия форма на мигрена, която специалистите окачествяват с термина „хемиплегична“.

Как протича мигрената със слабост на крайниците?

При поява на мигренозен пристъп страдащите от мигрена със слабост на крайниците получават едностранна парализа на тялото. Загубата на чувствителност в парализираната част на тялото е временна. Обикновено отшумява за 24 часа, но понякога може да продължи с дни. Засегнатите части от тялото са лицето, ръката и крака. В случай че парализата обхване дясната половина от тялото, могат да настъпят краткотрайни смущения в говора или зрителни нарушения.

Какви видове мигрена с изтръпване на крайниците съществуват?

Специалистите разграничават две основни форми мигрена с изтръпване на крайниците – фамилна и спорадична. Фамилната хемиплегична мигрена е наследствено обусловена. Статистиката сочи, ако единият от родителите има този вид мигрена, рискът от появата й при децата е 50%. За спорадичната хемиплагична мигрена се говори, когато няма семейна история на заболяването. Учените не разполагат с еднозначен отговор на въпроса каква е причината за отключването й. Като вероятни провокиращи фактори посочват генетична или спорадична мутация. Типичната пулсираща болка при този вид мигрена е придружена от визуални, сетивни и моторни смущения.

Как се овладява мигрена със слабост в крайниците?

Поради неясната етиология на мигрената със слабост в крайниците терапевтичният подход, който се предприема, е строго индивидуален. За да назначат адекватно лечение, специалистите правят пълна оценка на състоянието на засегнатия и се запознават с фамилната му история.

Кое природно средство облекчава състоянието на страдащите от мигрена със слабост в крайниците?

Хората, които страдат от мигрена със слабост в крайниците, и отказват да приемат синтетични лекарствени средства, могат да заложат на Мигренон/Migrenon®, за да облекчат мигренозната болка. Силата на този уникален 100% натурален продукт се крие във високопречистения и прецизно дозиран партенолид, широко използван за овладяване и облекчаване на различни видове мигрена. Той е извлечен от билката Моминска вратига посредством патентован процес на вакуум екстракция. По този начин се постига до 25 пъти по-висока концентрация, отколкото при стандартната процедура на извличане. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага активната съставка, гарантират нейното по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощния ефект. Мигренон има изключително удобен прием, а дозировката може да се адаптира според силата на мигренозната болка. За постигане на оптимални резултати е препоръчително употребата на Мигренон да продължи минимум 6 месеца. Продуктът е напълно безопасен поради изцяло природния произход на съставките.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This