Учени буквално дават зелена светлина за овладяване на тежестта на болката при мигрена. Продължете с четенето, за да научите повече за откритието им.

Нов терапевтичен подход при мигрена

Изследователи от Медицинския университет в Харвард откриват, че излагането на страдащите от мигрена на зелена светлина намалява фотофобията и може да намали тежестта на главоболието. Фотофобията е един от най-често срещаните симптоми на мигрена. „Повече от 80% от мигренозните пристъпи се асоциират с поява на чувствителност към светлина, което кара мнозина от засегнатите да търсят комфорт в стоене на тъмно и изолиране от семейството, работата и ежедневните активности.” Това споделя авторът на изследването професор Рами Бърщайн. В по-ранно изследване, Бърщайн и колеги разкриват, че синята светлина е болезнена за незрящи хора, страдащи от мигрена. Това откритие навежда учените на мисълта, че мигренозната болка може да бъде повлияна чрез блокиране на синята светлина. Тъй като това изследване включвало само незрящи пациенти с неспособност за различаване на всички цветове на светлината, в новото проучване учените включват хора без зрителни нарушения.

Зелена светлина за облекчаване на болка при мигрена

В новото си изследване, учените достигат до откритието, че от всички цветове светлина, зелената светлина с нисък интензитет може положително да повлияе мигренозната болка. В хода на проучването, изследователите помолили всички пациенти да съобщават за всяка промяна в главоболието при излагане на синя, зелена, кехлибарена и червена светлина. При висока интензивност на светлината, като в добре осветен офис, 80% от изследваните съобщили за усилване на главоболието при излагане на всички цветове, освен на зелена светлина. При излагане на зелена светлина, учените отчели 20% намаляване на силата на мигренозната болка.

На какво се дължи положителното влияние на зелената светлина при мигрена?

За да разберат как зелената светлина повлиява болката, учените започват редица експерименти. В тях те измерват размера на електрическите сигнали, генерирани от ретината и мозъчната кора в отговор на излагане на различен цвят светлина. Те открили, че синята и червената светлина генерират най-силни сигнали, а зелената най-слаб.

Учените смятат, че откритието им дава нова надежда на хората с мигрена за успешно овладяване на състоянието. Докато откритието им намери масово приложение, съществуват доказано ефективни начини за намаляване на болката, достъпни за всички.

Решение от природата за овладяване на мигренозната болка

За повлияване на честотата на пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането при мигренозна атака се доверете на Мигренон/Migrenon®. Той съдържа мощната натурална активна съставка партенолид. За това вещество се смята, че потиска химичните реакции, причиняващи мигренозна болка. Ефектът му повлиява отделянето на серотонин. Този хормон се освобождава при нарушена тромбоцитна функция и причинява мигрена. Мигренон успешно се справя и с други видове главоболие и спазми на гладката мускулатура. Дозировката му може да се адаптира според силата на болката. Безвреден е и има много добра поносимост.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This