Както знаем, мъчителната мигрена може да се дължи на различни причини. В редовете по-долу ще посочим потенциалните „виновници“. Ще посочим и доказателства, че промените в атмосферното налягане се смятат за главен провокатор на мигренозното главоболие.

Причини, които предизвикват мигрена

Промени във факторите на средата

Според една от теориите пулсиращата болка в главата, която изпитват хората с мигрена, е защитен механизъм. Така мозъкът реагира на силните и опасни стресови фактори на средата, които могат да бъдат фатални за организма. Основни стресови фактори на заобикалящата среда са – температурата, влажността, осветеността, налягането. Изобщо всичко онова, което обобщено наричаме „време“. Именно те са една от основните причини за появата на мигрена.

Фактори на средата, които са сред най-честите причини за поява на мигрена

Теорията за силната роля на атмосферните условия в отключване на мигренозните пристъпи се потвърждава от анкета, проведена сред хора с мигрена. Попитани кои са факторите, които провокират мигренозната болка, те отговарят:

  • резки промени в атмосферното налягане
  • силен шум
  • ярко слънце и силна осветеност на средата
  • прекалено сухо време
  • много високи или ниски температури
  • цигари и цигарен дим
  • прекалено силни миризми

Анкетата ясно показва, че хората, които са по-чувствителни към промените в заобикалящата среда, много по-често страдат от мигренозно главоболие. Резултатите от сравнителния анализ сочат, че атмосферното налягане оглавява списъка на изброените причини за мигрена. То е посочено като провокатор на мигренозен пристъп от 70% от анкетираните. За тях атмосферните промени водят до липса на социална активност и силно намалена работоспособност. Качеството на живот се влошава за продължително време.

Факторите на средата като причина за помрачаване на великденската отпуска на хората с мигрена

Предстоят великденските празници. Още отсега всички се настройваме за положителни емоции. За съжаление обаче, страдащите от мигрена, винаги имат едно наум за евентуално помрачаване на отпуската. В основата на притесненията им естествено са атмосферните условия – силното слънцегреене и промяната в атмосферното налягане. За отключване на мигрена през ваканцията допринасят и причини като силният шум и пийването на чаша вино.

Изходът за хората с мигрена, които силно се влияят от атмосферните условия

В интернет пространството има подробна информация и най-различни съвети за това как да се избегнат провокиращите фактори на мигренозно главоболие. Истината е, че когато става въпрос за мигрена вследствие на причини като промяна в атмосферните условия, потърпевшите нямат особен избор на реакция. В голяма част от случаите се налага да те ограничават дейностите си и да ги координират с „капризите“ на времето. Алтернативата се състои в откриване на средство, с което да намалят въздействието на околните условия и по-важното – да овладеят пристъпите на мигрена.

Специално за страдащите от мигрена вследствие на причини като промяна в атмосферните условия изследователският екип на фирма „Борола“ създаде Мигренон/Migrenon®. Този природен продукт превъзхожда конкурентите си на пазара по качество на съставката, начина на извличане на активното вещество и фармацевтичната форма.

Мигренон е разработен на базата на естествената съставка партенолид

Това вещество е с доказана ефективност срещу мигренозно главоболие. Извлечено е чрез патентован процес на вакуум екстракция от билката Моминска вратига (Tanacetum parthenium). По този начин се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение с традиционната процедура на извличане.

Мигренон се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). Те допринасят за по-бързото и цялостно усвояване на съставката, а оттам и за по-мощният ефект.

Липсата на каквито и да било нежелани реакции превръща Мигренон в предпочитано средство за овладяване и профилактика на мигрена. Резултатите от проведени изследвания сочат, че след продължителен и редовен прием Мигренон помага за чувствително редуциране на пристъпите и намаляване на тяхната тежест. Освен върху пристъпите и силата на болката Мигренон повлиява положително и върху гаденето и повръщането.

Мигренон има удобен прием. Дозира се по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно след хранене. Дозировката може да се адаптира според силата на мигренозната болка. Продуктът е подходящ както за възрастни, така и за деца. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на засегнатото от мигрена дете. Спирането трябва да става постепенно.

Мигренон има отлична поносимост. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции дори при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This