Мигрена през зимата – много по-неприятна, отколкото си мислим. Всеки, който е предразположен към поява на главоболие, ще открие, че то се появява по-често през зимата. Смятаме, че няма човек, който да не е изпитвал това чувство, което за щастие е почти винаги краткотрайно и изчезва сравнително бързо. Едно от най-честите главоболия е мигрената, обикновено придружена от пулсираща болка в едната страна на главата. Възможна е и поява на други симптоми като чувствителност към светлина и шум, гадене, зрителни, сетивни и говорни нарушения, познати още като аура. Точно като симптомите, причините за главоболието и мигрената през зимата варират от човек до човек. Въпреки че все още науката не е доказала, че сезоните имат значение за това, много хора казват, че главоболието им се влияе от времето.

Мигрена през зимата – защо главоболието се усилва?

Много хора, страдащи от мигрена през студения период се сблъскват с провокиращи фактори, водещи до пристъпи и далеч не е изненада, че много от тях свързваме със зимата – алкохол (греяно вино), кофеин, мигащите лампички, силни миризми (ароматизирани свещи) и определени храни също могат да предизвикат мигрена.

Освен това, промените, свързани с времето, също могат да провокират появата на мигрена. Сухият въздух, екстремният студ и ветровитото време – също. Нека не забравяме и намаляващите светли часове през студения период – те могат да доведат до дисбаланс на различни мозъчни вещества като серотонин, което да провокира мигренозни пристъпи при някои хора.

Как да се предпазите от пристъпи на мигрена през зимата?

Първо, трябва да идентифицирате факторите, отключващи мигрена през зимата. Вземете тетрадка и записвайте датите, и часовете при всяко главоболие, продължителността му, самото усещане и всяка информация, която може да ви насочи към причините за него. Задайте си въпроси от сорта на „Колко спах тази нощ?“, както и „Какво консумирах през деня?“ и др. Ако успеете да идентифицирате какво провокира мигрената през зимата – то тогава е време да направите стратегия как да премахнете тези фактори, доколкото е възможно.

Нека мигрената през зимата бъде център на внимание. И, не, не ви съветваме да мислите за нея постоянно, а за себе си. Дайте на тялото си достатъчно сън, хранете се здравословно и редовно, пийте необходимата за вас вода, правете упражнения и намалете стреса.

Също – поддържайте последователна рутина. Препоръчваме да се придържате към постоянен режим, особено през студените месеци. Това означава, че ако обичате да тренирате на открито през по-топлите месеци, то планирайте да продължите тренировките, дори когато времето се влоши – например, във фитнеса. Ако пък обичате да излизате през по-топло време с приятели, то намерете различни начини това да продължи и през зимата. И, запомнете – ключът към бягството от мигрената през зимата е да намалите провокиращите я фактори. Направете приоритет нещата, които ви карат да се чувствате добре, и ограничете тези от тях, които ви карат да се чувствате не на място. Помислете за себе си!

Помолете за помощ срещу мигрената през зимата – в това няма нищо срамно. Понякога, дори и промените в начина на живот не са достатъчни, за да предотвратите главоболието – заради това, говорете за проблема с вашия личен лекар.

Спрете мигрената по всяко време с помощта на природата

Специалисти препоръчват прием на Мигренон / Migrenon®, който е създаден и вдъхновен от природата. Той е ефективно средство, борещо се с всички видове мигрена и то през всички сезони. Своето мощно действие, продуктът дължи на партенолида – активната си съставка, съдържаща се във всяка капсула. А, всъщност – партенолидът е извлечен от билката Моминска вратига, известна по света със своите болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Продуктът е напълно безопасен, дори и при продължителна употреба. Правилната дозировка е от 3 капсули дневно, след хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна или да го поръчате бързо и удобно през сайта на онлайн магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This