Мигрена е един от най-мъчителните видове главоболие. По-често засяга жените и се отличава със силна, пулсираща болка, обикновено локализирана в едната половина на главата. Но мигренозната болка се отличава и с други прояви, които могат да варират при различните хора. Ето кои са най-характерните сигнали за предстоящ пристъп на мигрена:

Мигрена – разпознайте я по наличието на някой от следните отличителни признаци

Аура – при около 10% от страдащите от мигрена болката се предхожда от появата на т.н. аура. Представлява пристъп на сетивни, зрителни, говорни, моторни и друг вид нарушения непосредствено преди болката да порази страдащия. Най-често се изразява в появата на светещи петна, линии или проблясъци в зрителното поле. Интересна подробност е, че може да се наблюдават симптомите на аура, без обаче да се стигне до пристъп на мигрена.

Смущения в съня и усещане за недоспиване – това включва както трудно заспиване, така и събуждане с усещане за недоспиване. Учените правят паралел между липсата на възстановителен сън и честотата и тежестта на мигренозните пристъпи.

Болка в областта на окото – самата мигренозна болка обикновено се отличава с болка в областта зад окото. Но тя може да се появи и като индикатор за предстоящ пристъп.

Раздразнителност и депресия – честите промени в настроението и необичайната раздразнителност могат да бъдат ясни признаци на мигрена. Човек може да изпита внезапно усещане за нервност и потиснатост. Датски учени дори са открили наличието на връзка между депресията и мигрената.

Непреодолимо желание за храна – при някои хора преди мигренозния пристъп се наблюдава силно желание за определен вид храна, като най-често това е шоколад.

Гадене и/или повръщане – въпреки че при някои хора тези симптоми се появяват по време на самия пристъп, понякога могат да сигнализират за предстояща мигренозна атака.

Често уриниране – честото уриниране може да е сигнал и за други състояния, но нерядко предвещава и мигренозна атака. Може да се появи и до два дни преди самата болка.

Прозяване – за разлика от прозяването при умора, недоспиване или отегчение, прозяването като признак за начало на мигренозен пристъп се отличава по своята честота – може да се случва на няколко минути.

Целете се в първопричината за мигрена! Ето как!

Страдащите от мигрена са готови на всичко, за да намалят честотата и интензивността на болката. Колкото и методи и средства да опитват, са наясно, че най-добрият вариант е действията да са насочени към първоизточника на болката.

За разлика от синтетичните болкоуспокояващи, които повлияват самата болка, но не и причината за нея, Мигренон/Migrenon® действа право в целта! Представлява природен продукт с активна съставка партенолид, която влияе благотворно върху гладката мускулатура на съдовете и потиска химичните реакции, които се смятат за първоизточник на болката. Т.е. Мигренон не само потушава болката, но и предотвратява повторната ѝ поява.

Активното вещество партенолид е извлечено от билката Моминска вратига. В Мигренон то е с максимална чистота и ефективност заради начина на получаване – чрез патентован процес на вакуум екстракция с 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартния метод на извличане. Освен това фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули) осигурява цялостно и бързо усвояване на активната съставка в организма.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This