Как се лекува мигрена? Това се пита всеки, страдащ от това коварно заболяване. Силното главоболие често достига непоносими граници, карайки засегнатите да се доверяват на различни лекарства или билки за терапия на мигрена. Резултатът рядко е задоволителен, а дори и болката да намалее симптомите на мигрена рано или късно се появяват отново с пълна сила. Затова на хората, които си задават въпроса “Мигрена – как да я лекуваме”, ще предложим изпитан и безопасен метод. Ще дадем повече информация за заболяването мигрена, нейните пристъпи и за това какво е необходимо, за да се овладее мигрената.

Видове мигрена

Описват се различни форми на мигрена, разделени според симптомите им и според това къде и как се проявяват. Сред тях са:

– мигрена с аура и мигрена без аура

безболезнена мигрена

– базиларна мигрена

хемиплегична мигрена, често бъркана с проявите на инсулт

– офталмична (очна мигрена)

менструална мигрена и др.

Мигренозни пристъпи се появяват и при деца, поради което се разглеждат и отделни случаи на детска мигрена.

Мигрена – симптоми

Мигренозните пристъпи се проявяват с различни симптоми, по наличието на които се диагностицира мигрена, а не обикновено главоболие. Това са:

– силна пулсираща болка в едната половина на главата, зад очите или около слепоочията

– болката продължава с часове, понякога с дни

– не намалява, а дори се влошава при раздвижване на главата

– засилва се при силен шум и светлина

– съпровожда се от гадене, повръщане, зрителни смущения

Мигрена – причини

При около половината от случаите мигрената се унаследява най-често от майката, тъй като жените са по-често засяганият пол. Генетичното предаване в поколението обаче не винаги е свързано с проява на заболяването. Мигрената се отключва основно от определени фактори на средата: натрупан стрес, неправилни хранителни навици, резки промени на времето. При жените с менструална мигрена пристъпите се отключват периодично с настъпване на месечния цикъл.

Мигрена – как да я лекуваме успешно и безопасно?

Въпреки, че заболяването се проявява с най-разнообразни симптоми и се провокира от действието на също толкова различни фактори, лечението на мигрена във всичките й форми е достъпно, а овладяването й – възможно.

За това съдейства приемът на Мигренон/Migrenon®.

Мигренон потиска протичането на химичните реакции, които предизвикват мигренозно главоболие. За разлика от синтетичните лекарства за мигрена, е безвреден дори при продължителна употреба. Само няколко седмици след началото на приема се усеща благоприятният ефект на Мигренон върху мигренозните пристъпи, главоболието и спазмите на гладката мускулатура, а 6 месечен прием обикновено е достатъчен за овладяване на мигрената и осигуряване на живот без главоболие.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This