Мигрена е заболяване, което причинява дискомфорт на много хора. Според статистиките на всеки десет човека, един страда от мигрена, като в два от всеки три случая, подложените на мигренозен пристъп са жени. Мигрената може да се прояви във всеки един етап от живота – от детска до зряла възраст. Характеризира се с пристъпи на главоболие, като може да продължи от четири часа до три дни. Болката има пулсиращ характер, а главоболието е придружено от гадене, повръщане, вегетативни прояви, топли и студени вълни, чувствителност към светлина и звук. Всички тези симптоми и неприятни усещания нарушават нормалния ритъм на ежедневието на човек. Ако не се предприемат мерки за предотвратяване на това състояние, то може да лиши страдащия от работоспособност. Мигренозните главоболия могат да повлияят негативно освен върху служебните задължения и върху семейните отношения.

Причини за появата на мигрена

На този етап все още не са ясни причините за поява на мигрена. Защото много от специфичните мозъчни механизми, отговорни за развитието на мигрена все още не са ясни. Но специалисти в тази област са категорични, че фамилната обремененост допринася за появата на мигрената.

Основното, което всеки човек, страдащ от мигрена е необходимо да направи, за да избегне дискомфорта на мигрената е да избягва факторите, водещи до това състояние.

  • Храни и напитки, като различни видове сирена и вино повлияват негативно мигренозните пристъпи. Затова консумация им следва да бъде намалена. Особено, ако страдащият от мигрена е предразположен към чести мигренозни пристъпи. Хората, които редовно страдат от мигрена не бива да пропускат хранене и да гладуват, тъй като това е причина за възникване на пристъпи.
  • Стресът и напрежението на работното място също допринасят за отключване на мигренозни пристъпи. Затова е важно да си осигурявате време за почивка. Релаксацията е добър начин за предотвратяване на пристъпите и има положителен ефект върху цялото състояние на организма.
  • Тежките физически натоварвания също са предпоставка за настъпване на мигрена. Препоръчително е да замените тежките физически тренировки с каране на колело, разходки сред природата или плуване.
  • Повишеният прием на кофеин е друга причина за появата на мигрена. Ограничаване консумацията на напитки, които съдържат кофеин също е начин за предотвратяване на пристъпите на мигрена.
  • Създайте си регулярен дневен ритъм. Като се придържате към точно определен ритъм на заспиване и събуждане, дори по време на ваканция и през почивните дни. Защото, когато спите достатъчно, но не прекалено дълго, вие ще спомогнете за намаляването на мигренозни пристъпи.
  • Организирайте ежедневието си така, че да ви предпазва от настъпването на мигрените главоболия. Забавете темпото в ежедневието си! Почивката е най-силното ви оръжие срещу мигрена. Четете книги или гледайте телевизия. Важното е да се освободите от стреса, защото той е главният виновник за мигренозните пристъпи.
  • Ароматерапията е един от методите, който има благоприятно въздействие при мигрена. Тайната е в аромата, който успокоява, но и в масажа, чрез който се прилага. В наши дни можем да избираме между различни видове аромати на етерични масла. Може да облекчите главоболието с аромати, като масло от лавандула или цитрус. Маслото от мента също може да облекчи главоболието и неразположенията свързани с мигрената. С няколко капки от етеричното масло масажирайте челото и слепоочията. След това се отпуснете и легнете.

Ефективно решение за разреждане и предотвратяване на пристъпите на мигрена

За дни без болка в главата и нормален ежедневен ритъм се доверете на Мигренон/Migrenon®. Благодарение на активната си съставка – екстракт от билката Моминска вратига, Мигренон успешно овладява мигренозните пристъпи и води до разреждането на тяхната честота. Доказал ефективността си в битката с мигрената – Партенолидът, извлечен чрез патентования процес на вакуум екстракция от лечебната билка Моминска вратига, действа върху химичните реакции в организма, считани за провокатори на мигрената. Действието на партенолид се изразява в потискането на химичните реакции в организма и така намалява тежкото главоболие. Мигренон е първият природен продукт с толкова висока чистота и ефективност за предотвратяване на мигренозни пристъпи. Природният продукт се усвоява изцяло от организма, защото е под формата на течни капсули (Solucaps). Като чист, натурален продукт, приемът на Мигренон не води до странични ефекти. Една капсула до три пъти дневно след хранене, води до облекчение и така желаното подобрение за страдащите от мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This