Почти всеки е изпитвал това чувство през някакъв период от живота си, но дали то е главоболие или мигрена? В случая е необходимо да направите разлика между съпътстващите симптоми, които ще ви помогнат да разграничите двете състояния, а за тях ще научите повече в следващите редове.

Мигрена или главоболие (тензионно) – кратко и бързо сравнение

Главоболието от тензионен тип е най-често срещаното първично главоболие, което следователно не е резултат от друго заболяване. И, да, струва си да различите дали страдате от мигрена или главоболие. Това може да стане като определите кой тип главоболие имате, въз основа на няколко фактора.

При главоболието (тензионното), болката се характеризира с това, че обхваща двете страни на главата и е неинтензивна, като с това няма други съпътстващи симптоми. Движението на чист въздух обикновено облекчава симптомите.

При мигрената, обаче, болката в главата се усеща предимно в едната страна и е пулсираща, а често съпътствана и с гадене, и чувствителност към светлина. Това, което би помогнало, е почивката в по-тъмни помещения, а движението не е препоръчително.

Нека не забравяме, че това са само отправни точки, защото има и нетипични оплаквания, например при тензионно главоболие, като едностранна болка в главата. А, за поставяне на точна диагноза, е необходимо посещение при лекар.

Мигрена или главоболие от друг вид, разликата ще откриете в детайлите

Като цяло, усещането за главоболие при всеки човек е различно. Симптомите не винаги могат да бъдат ясно отнесени към определен тип мигрена или главоболие. Въпреки това, лекарите са определили критерии, въз основа на които могат да направят класификации.

Главоболието е един от най-основните симптоми на мигрената, като може да се появява с различна интензивност при всеки засегнат. Силата му не е непременно свързана с вида. Като цяло, мигрената е комбинация от различни симптоми, като:

Болки в главата, обхващащи най-често едната страна на главата и пулсираща болка, засилваща се от физическо усилие или ежедневни дейности. Продължителността на всичко това варира от 4 до 72 часа, в случай че не се вземат мерки.

Смущения като гадене, повръщане и диария също не са рядкост.

Нарушения в сетивността също са известни, като например – изтръпване на крайници.

Свръхчувствителност към шум, светлина или определени миризми, също зрителни нарушения като проблясъци могат да се появят при мигрена с аура.

Засилването на болката се случва с извършването на различни действия, било то дори и ежедневни.

Всичко, което подсказва за обикновено главоболие

От друга страна, естествено, ви разкриваме признаците, които не говорят за мигрена, а по-скоро за някакъв тип главоболие, а това са:

Силно до умерено главоболие, чиято болка е тъпа, а не пулсираща. Важно е да отбележим, че болката не се влошава при физическа активност, а напротив – подобрява се.

Липсващи симптоми като гадене, повръщане и свръхчувствителност.

Въпреки това, независимо дали страдате от мигрена или главоболие, вие трябва да вземете мерки, за да овладеете тези състояния и да върнете нормалния си начин на живот!

Въпреки мигрената или главоболието, всичко може да е по-приятно

Животът без мигрена или главоболие е много по-хубав. А, за постигане на тази цел – страдащите могат да се доверят на природното средство Мигренон / Migrenon®. Този продукт се бори успешно с мигрената и различните видове главоболия, а благоприятното му въздействие се дължи на висококачествения стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига, която е под формата на активното вещество партенолид. По напълно естествен механизъм, това невероятно вещество потиска химичните реакции, които предизвикват мигрена или главоболие. Също така, повлиява на силата на болката, нейната продължителност и придружаващите неразположения, като свръхчувствителност, гадене и повръщане.

Препоръчителният прием е по 1 капсула до 3 пъти дневно, а при много силна болка – може да вземете 1 допълнителна капсула. Без странични ефекти и подходящ за продължителна употреба. Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн, в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This