Мигрена е неврологично състояние, свързано с периодично повтаряща се, пулсираща болка. Често болката е локализирана в едната половина на главата и е съпроводена от гадене, повръщане и чувствителност към всякакви източници на светлина и звук.

Основни провокиращи фактори на мигрена и съвети за облекчаване на болката с висока ефективност

Управление на провокиращите фактори

Определени обстоятелства могат да отключат мигрена при хората, които са предразположени към този тип болка. Воденето на бележник на главоболията може да е от полза при опитите за управление на болката.

Ограничаване или изключване употребата на алкохол

Усещането за махмурлук дори след една алкохолна напитка е много вероятно да е негативен ефект вследствие на мигрена. Затова избягвайте алкохолни напитки, които предизвикват главоболие до 8 часа след консумация.

Кафе и кофеин съдържащи напитки

Тази добре позната и широко използвана напитка е възможен провокиращ фактор на мигренозна болка. Ако редовно употребявате големи количества кофеин, той стимулира центровете на болка в мозъка и е много вероятно крайният резултат да е мигрена.
Ограничаването на едно до две кафета на ден може да облекчи положението.

Пропускане на хранения

Промените в нивата на кръвна захар могат да доведат до нарушение на мозъчния съдов тонус и това да отключи мигрена. Затова е препоръчително да не се лишавате от което и да е от храненията през деня.

Проблеми със съня като вероятна причина за мигрена

При някои хора нарушения на съня могат да предизвикат мигренозна болка. Спазването на режим на съня може да разреди и облекчи пристъпите на мигрена.

Спад в нивата на естроген при жените

Обикновено жените са по-предразположени към мигренозна болка и по-често страдат от мигрена от силния пол. Една от причините е резкият спад в нивата на естроген непосредствено преди менструация.
В този случай, както и при всички изброени по-горе ситуации, могат да се приложат превантивни средства, които намаляват честотата и интензитета на болката.

Изпитано средство за овладяване на мигрена, независимо от причината за болката

Веществото партенолид е изпитано и доказано натурално средство за справяне с мигренозната болка и всякакви други видове главоболие. Това е биологично активно вещество, което се извлича от растението Моминска вратига (Tanacetum parthenium).
Неслучайно активната съставка в природния продукт Мигренон/Migrenon® е именно партенолид. Затова Мигренон е продукт без аналог по безопасност и ефективност и се прилага успешно както при възрастни, така и при деца.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This