Ако сте изпробвали най-различни методи за справяне с мъчителната мигрена, но те не са дали очаквания резултат, не се обезкуражавайте! Най-вероятно са били неподходящи. Забравете горчивия опит и отворете нова страница с 5 доказани начина за намаляване на честотата, силата и продължителността на мигренозните пристъпи, които ще ви представим в настоящата статия.

5 изпитани стратегии за намаляване атаките на мигрена

Инжектиране на ботокс

Ботулиновият токсин, познат още като ботокс, не само заличава белезите на отминаващото време, издълбани върху кожата, но и доказано намалява интензивността на пристъпите на хронична мигрена. Това свойство го прави изключително ценен за практиката на невролозите. Той официално е част от арсенала на специалистите за борба с мигрена, тъй като освобождава напрежението в периферните нерви. За съжаление обаче от благотворното му въздействие не могат да се възползват хората, които са алергични към някоя от неговите съставки.

Изгаряне на излишните мазнини

Резултатите от скорошно проучване сочат, че жените с повишено количество мазнини в тялото са 37% по-уязвими от пристъп на мигрена от дамите с нормално количество телесни мазнини. Поради това призивът на специалистите към представителките на нежния пол от рисковата група е своевременно да се разделят с ненужната мастна тъкан.

Предотвратяване на алергиите

Макар да изглежда, че между алергиите и мигрената няма нищо общо, те са в тясна връзка помежду си. Статистиката потвърждава това твърдение. По последни данни близо една трета от алергичните хора страдат от мигренозно главоболие. Причината е, че по време на алергична реакция в тялото се освобождава хистамин, който е своеобразен детонатор за появата на мигренозна атака. Ето защо обезвреждането на хистамина се превръща в ключово условие за разреждане пристъпите на мигрена. Изследване, проведено от учени от Университета на Синсинати, САЩ, показва, че поставянето на ваксина срещу алергия води до намаляване на мигренозните пристъпи с 50%.

Избягване на екстремните горещини

Според доклад на медицински експерти рискът от поява на мигрена се увеличава прогресивно с покачване на температурите навън. Тази неблагоприятна тенденция превръща летните жеги в основен враг на страдащите от мигренозно главоболие. Единственият начин потърпевшите да се предпазят максимално от мигренозна атака е, като избягват излагането под палещите лъчи на слънцето и като поддържат оптимална температура на въздуха у дома.

Прием на изпитано природно средство срещу мигрена

За да се намалят трайно честотата, продължителността и интензитета на пристъпите на мигрена, всички засегнати – от деца до възрастни – могат да се доверят на Мигренон/Migrenon®. Неговата активна съставка партенолид, която е извлечена от билката Моминска вратига, от години се използва успешно за предотвратяване и овладяване на мигренозно главоболие. Смята се, че мощното й действие се дължи на способността да потиска химичните реакции, отключващи пристъп на мигрена. Партенолидът в Мигренон е в оптимална доза. Предлага се под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които гарантират по-пълното му и цялостното усвояване от организма, а оттам и по-бързото и мощно действие. Партенолидът в Мигренон е проучен щателно по отношение на ефективността и безопасността при мигренозно главоболие. Може да се приема продължително време без риск от нежелани реакции. Дозата се адаптира в зависимост от индивидуалните нужди.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This