Колебанието в нивото на хормоните е сред основните рискови фактори за отключване на мигрена при жените. Нека видим по какъв начин може да му се противодейства, без да се прибягва да употребата на медикаменти.

Естествени методи за повлияване на хормонална мигрена

Адекватен хранителен режим

Правилно подбраното меню помага за справяне с мигрена вследствие на хормонален дисбаланс. Специалистите съветват дамите да изключат от хранителния си режим храните с високо съдържание на глутен (зърнените култури), тирамин (червено вино, ферментирали сирена, пушена риба, колбаси) и захар. Лишавайки се от консумацията им, потърпевшите ще почувстват значително подобрение на мигренозното главоболие.

Хидратация

Поддържането на оптимален воден баланс в организма допринася за намаляване тежестта и честотата на пристъпите на хормонална мигрена при жените. Именно поради това е препоръчително засегнатите да приемат достатъчно количество течности (най-вече вода) през деня.

Ограничаване на стреса

Силното нервно напрежение има отрицателно въздействие върху хормоналния баланс в женското тяло и може да провокира пристъпи на мигрена. Ето защо представителките на нежния пол трябва да се постараят да го избягват в ежедневието си, доколкото е възможно. Практикуването на йога и медитация, както и отдаването на любимо занимание също ще им е от полза за справяне с тревогата и безпокойството.

Компенсиране на хранителния дефицит

Щом подобрят хормоналния си профил, жените с мигрена могат да пристъпят към възстановяването на хранителните дефицити, които могат да допринесат за появата на мигренозно главоболие. Магнезият, коензим Q10 (CoQ10) и 5-хидрокситриптофан, познат още като окситриптан (5-HTP), са отлични помощници в изпълнението на тази мисия. Преди да започнат употребата им обаче, дамите непременно трябва да се консултират със специалист за определяне на правилната доза.

Природното оръжие срещу мигрена, породена от хормонален дисбаланс

За да обърнат битката срещу хормоналната мигрена в своя полза, потърпевшите дами непременно трябва да се доверят на Мигренон/Migrenon®. Това изпитано природно средство ефективно и напълно безопасно помага да се овладеят и значително да се разредят мигренозните пристъпи. Силата му се дължи на активната съставка партенолид, която се използва успешно като средство за превенция и контрол на главоболие от мигренозен характер. Извлечен посредством патентован процес на вакуум екстракция от билката Моминска вратига, партенолидът в Мигренон няма равен по чистота и качество на пазара у нас за момента. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага партенолидът, осигуряват по-бързото му и пълноценно усвояване от организма, респективно – по-мощен ефект. Доказано е, че редовният и продължителен прием на Мигренон намалява болката и разрежда пристъпите. Поради изцяло природният си произход, продуктът не крие риск от нежелани реакции дори при дълговременна употреба. Може да се комбинира с аналгетици или други лекарствени средства срещу мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This